הפעיל, יחד עם עשרה נוספים, היו בדרכם בספינה לטייוואן עד שנתפסו ע"י ספינה של משמר החופים הסיני. בד בבד, מחקר חדש בקרב עיתונאים הונג קונגים דיווח כי במהלך השנה האחרונה 95 אחוזים מהם נחשפו לגז מדמיע. במקביל, הממשל ההונג קונגי סירב לתת ויזת עבודה לעורך סוכנות ידיעות עצמאית ללא סיבה נראית לעין. הונג קונג, תמונת מצב.
אנדי לי, פעיל למען דמוקרטיה בהונג קונג שהואשם בחתירה תחת המדינה יחד עם כוחות זרים והלבנת הון בתפיסה משטרתית בעשרה באוגוסט, נעצר ע"י משמר החופים הסיני יחד עם עשרה אזרחים הונג קונגים נוספים בשעה שניסו לחצות את הגבול בספינה לטאיוואן. כך דווח אמש (27.08) של עיתון "הסאות' צ'יינה מורנינג פוסט" בהונג קונג.
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
לי נעצר בשעתו במסגרת הפעלת החוק לביטחון לאומי בהונג קונג ב-30 ביוני השנה. טייקון התקשורת ומייסד העיתון השני בגודלו בהונג קונג, ג'ימי לאי, ופעילה לשעבר במחנה למען דמוקרטיה, אגנס צ'ו, נעצרו אף הם בגל המעצרים במסגרת הפעלת החוק. גורמים במשטרת הונג קונג מסרו לעיתון כי לי חשוד בהיותו "דמות מפתח" בקבוצת אקטיביסטים ברשת האינטרנט שנקראת "להילחם עבור חירות, לעמוד עם הונג קונג (SWHK)" שדרשו ע"פ הגורמים להמשיך בסנקציות על הונג קונג לאחר הפעלת החוק.
בד בבד, סוכנות הידיעות העצמאית "הונג קונג פרי פרס" דיווחה כי מחלקת ההגירה של הונג קונג סירבה לתת ויזת עבודה עבור אחד מעורכיה. ע"פ הדיווח, אהרון ניקולאס לא קיבל שום הסבר מדוע דחו את בקשתו להארכת ויזת העבודה לאחר שישה חודשים של המתנה ללא מענה.
במקביל, מחקר חדש גילה הבנות חדשות מבין 230 עיתונאים שסיקרו את המחאות בקולוניה הבריטית לשעבר בשנה האחרונה ופיתחו בעיות בריאותיות. 94 אחוזים מתוך הנשאלים ענו כי נחשפו לאמצעי פיזור הפגנות בו השתמשה המשטרה. שני שליש מהנשאלים ענו כי הם נחשפו לאמצעים באופן שיטתי אחת לשבוע מיוני שנה שעברה. סוכנות הידיעות "הונג קונג פרי פרס" דיווחה השבוע כי במחקר, שבוצע במהלך אוקטובר ונובמבר שנה שעברה, 95 אחוזים מהנשאלים נחשפו לגז מדמיע. מחצית מהם רוססו בגז פלפל ונורו לעברם תותחי מים. 43 מתוך 230 הנשאלים ענו כי נפגעו מירי של מיכלי גז לעברם ו-35 עיתונאים נוספים נפגעו בכדורי גומי.
המסמך קבע: "עיתונאים נחשפו לערב רב של נשקים לפיזור קהלים ודיווחו על מגוון רחב של סימפטומים או פציעות במערכות גוף רבות ומגוונות למרות השימוש של ציוד מגן [מצד העיתונאים]".
פאנל המחקר, מאוניברסיטאות בהונג קונג ומבריטניה, גילה שלמרות שימוש בפילטרים כימיים- כמעט 30 אחוזים מהעיתונאים חוו בעיות נשימתיות כמו שיעול, בעירה בושת וקושי נשימתי. 25 אחוזים מהעיתונאים שהשתתפו במחקר העידו כי חוו שלשול, בעוד כשישה אחוזים העידו שהקיאו לאחר שהותקפו ע"י אמצעי המשטרה לפיזור הפגנות.