ראש המערך ההומניטרי של האו"ם, מארק לווקוק, אמר השבוע בטיימס כי "החלטות שמנהיגים אירופאים יקבעו בנוגע למדיניות פנים אינן היחידות שישפיעו על יציבות ושגשוג אומותיהן- אלא גם החלטות בנושאים בינלאומיים". בין המדינות שהוספו בתכנית העדכנית דג'יבוטי, סיירה לאון, מוזמביק, בנין, ליבריה, טוגו, זימבבווה, הפיליפינים ופקיסטן.
האו"ם ביקש בשבוע שעבר מאומות העולם מימון בשווי 6.7 מיליארד דולרים למען תכנית חדשה למאבק בוירוס הקורונה במדינות מתפתחות ולא יציבות. ראש התחום ההומניטרי תחת מזכ"ל האו"ם, מארק לווקוק, כתב במאמר דעה השבוע בטיימס כי "החלטות שמנהיגים אירופאים יקבעו בנוגע למדיניות פנים אינן היחידות שישפיעו על יציבות ושגשוג אומותיהן- אלא גם החלטות בנושאים בינלאומיים", והוסיף: "בעיות מבעבעות במדינות מתפתחות כתוצאה של מגפת וירוס הקורונה, שללא התייחסות נאותה, יש הפוטנציאל לייצר לאירופה את הכאב וההפרעה הגדולים ביותר שלה".
- דג, אדם, עולם: תערוכה חדשנית חוצת זמן ומקום תציג לראשונה פריטי אומנות וארכיאולוגיה במוזיאון הימי הלאומי
- בז לחוק? משטרת ישראל ופקחי רשות הטבע והגנים הצילו אמש בז מצוי שהוחזק בחצר בית בעיר לוד
- "בשווי מוערך כולל של מיליוני שקלים": זוג נעצר בחשד להברחת אלפי מטבעות כסף עתיקים ומאות ציפורים מוגנות
- רשות הטבע והגנים: ב-2024 נתפסו 283 חיות בר וערכי טבע מוגנים שהוחזקו או נסחרו בניגוד לחוק
- צה"ל הציב כוחות מג"ל בציר בתוך רצועת עזה לפני חודש
בהודעה לתקשורת של משרד לתיאום פעולה הומניטרי (OCHA) של האו"ם נכתב כי התכנית היא כלי הסיוע הכספי העיקרי של הקהילה הבינלאומית להשפעות ההומניטריות של הוירוס במדינות עם הכנסה בינונית ונמוכה. התוכנית הנוכחית משלבת דרישות מסוכנויות הומניטריות שונות של האו"ם כמו ארגון הבריאות העולמי. בד בבד, ארגונים שונים, ממשלתיים וא-ממשלתיים, עזרו בעיצובה.
מאז ההכרזה על התכנית במרץ השנה, מיליארד דולרים נתרמו ע"י תורמים שונים במטרה לפעילות הומניטרית בנושא ברחבי 37 מדינות. זה כולל 177.4 מיליון דולרים ממאגר התורמים של המשרד לתיאום פעילות הומניטרית, 95 מיליון דולרים מקרן לתגובת חירום המרכזית של האו"ם ו-82.4 מיליון דולרים ממאגר של 12 מדינות. עוד נכתב כי התוכנית הנוכחית מימנה מתקני חיטוי במקומות רגישים כמו מחנות פליטים ואספקת מסכות, כפפות וערכות בדיקה.
יו"ר ארגון הבריאות העולמי, ד"ר טדרוס אדהנום גברייזוס, מסר בנוגע לתוכנית כי "העומס ברוב המדינות הנמצאות בתוכנית התגובה ההומניטרית הגלובלית נראה קטן, אך הקיבולת של מעקב, בדיקות מעבדה ומערכות הבריאות באותן מדינות חלשה", והוסיף: "לכן סביר שיש הדבקה קהילתית שלא התגלתה. באותו זמן, להסגרים ואמצעים אחרים יש השפעה רבה על שירותי רפואה חיוניים. זה חשוב ביותר להמשיך להחזיק בשירותים הללו, מחיסונים ועד בעיות פוריות, הגיינה, מתן מים, טיפול בשופכין רפואי ובריאות הנפש".