עשרות משפחות איראניות, בהן אזרחים אמריקאים, עוכבו ותושאלו בגבול קנדה- ארה"ב. אחד הנושאים המרכזיים שהועלו בתשאול היה קשר הנחקרים לאיראן. מנגד, משמר הגבול של ארה"ב טען כי הוא אינו מסמן אזרחים איראניים.
ברקע המתיחות בין איראן לארה"ב: מעל 60 אנשים ממוצא איראני, ביניהם אזרחים אמריקאים, עוכבו ונחקרו במעבר הגבול בין קנדה לארה"ב. בהודעה לתקשורת של הארגון החברתי "הועדה לקשרי ארה"ב- אסלאם" עלה כי הארגון סייע לנעצרים. בד בבד, הארגון הודיע כי רבים אחרים ממוצא איראני סורבו להיכנס לשטחי ארה"ב בשל חוסר יכולת של המשמר להכיל את הנחקרים במעבר הגבול. ע"פ דיווח של המגזין האינטרנטי "האינטרספט", אחד הנושאים המרכזיים שהועלו בתחקור היה מידת הקשר של הנחקר לרפובליקה האסלאמית.
- המלחמה שלנו, הפחד שלהם: גוף ניתור דיסאינפורמציה טאיוואני טוען כי נעשה שימוש בסרטונים ובתמונות מהלחימה בעזה במסגרת מבצעי השפעה על הציבור המקומי
- תוך מעקב רעידות האדמה בסנטוריני ובאיים הקיקלידיים, לפני שבועיים פורסמה לכל ראשי המחלקות בבית החולים רמב"ם רשימה עם דגשים למקרה של צונאמי מתקרב
- ממתין להכרעה: ממצאי חקירת נציבות שירות המדינה של תקיפת העיתונאי על ידי רמ"ט שר התקשורת הועברו אמש לבחינת אגף המשמעת בשירות
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
אלו שנחקרו ע"י משמר הגבול דיווחו לארגון החברתי על החרמת דרכונים. הנחקרים תושאלו לגבי עמדותיהם הפוליטיות ולגבי "נאמנותם למדינה".
קריסטל, בת להורים מהגרים מאיראן שנולדה בארה"ב, אמרה למגזין האינטרנטי כי המשפחה יוצאת תכופות לקנדה, "זה אף פעם לא הייתה בעיה גדולה" אמרה כריסטל למגזין. אך כשחזרו השבוע החוויה הייתה שונה לחלוטין.
בזמן שכל חברי המשפחה היו ברכב, קצין משמר הגבול האמריקאי ניגש למשפחה ושאל האם הוריה נולדו באיראן. "האם היגרתם או שאתם פליטים?" נשאלה המשפחה, ונבדקה: "מה המקצוע שלכם? מתי בפעם האחרונה נסעתם לאיראן?". לאחר מכן, הקצין ערך שיחת טלפון. "זה היה הרגע שבו ידעתי שנעוכב" אמרה קריסטל. המשפחה נלקחה ע"י המשמר למגרש חנייה.
ע"פ כריסטל, הקצין אישר בפני המשפחה כי עיכובם וחקירתם הייתה בשל מוצאם. "אני מצטער. זו פשוט תקופה מאוד לא טובה עבורכם" העידה כריסטל. המשפחה נחקרה במשך 11 שעות. חודה קטבי, פעילה חברתית, כתבה בחשבון הטוויטר שלה כי משמר הגבול האמריקאי קיבל הוראה "לעצור או לדווח על כל איראני הנכנס למדינה שנראה מאיים או חשוד ללא קשר למצב האזרחות [האמריקאית] שלו".
נחקרת אחרת ילידת איראן, שעובדת בחברת מיקרוסופט אך העדיפה לשמור על אנונימיות, אמרה למגזין אמריקאי כי התחקור "לא צריך להיות דבר שבשגרה".