דוברת משרד החוץ הסיני דחה את ההאשמות וטען כי "חלק מהאנשים זונחים את העובדות ומכפישים את זכויות האדם בסין בצורה אכזרית…ומתערבים ביד גסה בענייניה הפנימיים של סין". כזכור, מספר אנשי מפתח בגוש למען דמוקרטיה בהונג קונג נעצרו בתקופה האחרונה תחת החוק שהוגדר ע"י רבים "דרקוני", ביניהם טייקון התקשורת ג'ימי לאי.
משלחת הבדיקה של ארגון האו"ם להונג קונג קבעה במכתב כי החוק לביטחון לאומי בהונג קונג מהווה סיכון משמעותי לחירויות התושבים ומפר התחייבות משפטיות בינלאומיות קודמות של המשטר הסיני. כך עלה בדיווח ביום שישי האחרון בסוכנות הידיעות AFP. ע"פ החוקרים, נדמה כי חלק מהחקיקה "הופכת את חופש הביטוי או כל סוג של ביקורת לדבר עבירה".
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
העונש המקסימלי של החוק, במסגרתו היבדלות, חתירה תחת, טרור ולחתור עם כוחות זרים נגד סין לדבר עבירה, הוא מאסר עולם. המשלחת דחקה בסין "לבחון מחדש" את החקיקה ולקביעת בוחן עצמאי כדי לוודא שהחוק תואם את התחייבויות הקודמות של סין בנוגע לזכויות אדם. החוקרים הביעו דאגה בנוגע לסעיף בחוק שקובע שתיקים תחת החוק יועברו לשפיטה מהונג קונג לסין רבתי- והתריעו שזה יכול לערער את הזכות למשפט הוגן.
בד בבד, סוכנות הידיעות העצמאית "הונג קונג פרי פרס" דיווחה כי דוברת משרד החוץ הסיני, הואה צ'ונינג, מסרה בנוגע למכתב באו"ם כי "חלק מהאנשים זונחים את העובדות ומכפישים את זכויות האדם בסין בצורה אכזרית…ומתערבים ביד גסה בענייניה הפנימיים של סין", ודרשה: "הפסיקו להתערב בענייני הונג קונג וסין בכל צורה".