כך אמר ביום שני האחרון (09.09) ג'יימס מאטיס, מזכיר ההגנה האמריקאי לשעבר בממשלו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, בפני סוכנות הידיעות רויטרס. מאטיס הוסיף כי ארה"ב צריכה לספק לפחות תמיכה מוראלית למפגינים. במקביל, שר החוץ הגרמני, הייקו מאס, נפגש ביום שלישי האחרון (10.09) עם מנהיג המחאה ג'ושוע וונג.
בהתאם, סין הביעה זעם על ביטויי התמיכה במחאה. מנהיגת הונג קונג קארי לאם גינתה את הבעות התמיכה במסיבת עיתונאים מוקדם יותר היום (10.09), והודיעה כי "זה מאוד לא מתאים לפרלמנטים אחרים להתערב בענייניו הפנימיים של אייג'.קיי.אס.איי.אר (הממשל המקומי-א"ו) בכל דרך שהיא". לאם המשיכה: "[אנחנו] לא נאפשר [לארה"ב] להיות בעלת מניות בנושאים פנימיים של הממשל בהונג קונג". מנגד, אלפים התאגדו ביום ראשון האחרון (08.09) מחוץ לקונסוליה האמריקאית בקולוניה הבריטית-לשעבר. הם הניפו דגלי ארה"ב וקראו לעזרת ארה"ב בהבאת דמוקרטיה להונג קונג.
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
"הסלמה והמשכיות של אלימות לא יפתרו את הבעיות שעומדים מול החברה [שלנו] כעת", אמרה לאם במסיבת עיתונאים מוקדם יותר היום (10.09), והמשיכה: "זה רק יגביר את העימות, הקיצוניות, פיצולים, ואפילו את השנאה בחברה".
בד בבד, דוברת משרד החוץ הסיני, חואה צ'וניינג, התייחסה להתפתחויות האחרונות באמרה כי בייג'ינג מתנגדת נחרצות לכל התערבות זרה בענייניה הפנימיים של סין. "אנו מקווים שהן יוכלו להסיג את ידיהם השחורות בהונג קונג הכי מוקדם שאפשר" אמרה צ'וניינג במסיבת עיתונאים.