כך עולה מסקר חדש של האוניברסיטה הסינית בהונג קונג בקרב תושבי הקולוניה הבריטית לשעבר. זאת לאור אירועים השנה החולפת של הפגנות נרחבות נגד התערבות סינית באזור הסמי-אוטונומי, יישום של החוק לביטחון לאומי נגד אותם מפגינים.
סקר חדש של האוניברסיטה הסינית בהונג קונג גילה כי 43.9 אחוזים מהנשאלים ענו בחיוב לאפשרות של הגירה אם היו יכולים. כך פורסם היום (08.10) בסוכנות הידיעות העצמאית "הונג קונג פרי פרס". המכון ללימודים פסיפיים-אסיאתיים של האוניברסיטה ערך משאל טלפוני בקרב 737 נשאלים. מתוך אלו שהכירו ברצונם להגר, 35 אחוזים כבר החלו לפעול בעניין. המכון הודיע כי לעומת הסקר הקודם, בדצמבר 2018, אחוזי ההיענות החיובית לסעיפים "עלו משמעותית". דאז, רק 34 אחוזים הסכימו להגר במידה ויצטרכו. מתוך אלו שהביעו נכונות לעבור, רק 23 אחוזים החלו לפעול בעניין. עוד בסקר עלה כי 9.3 אחוזים מבין הנשאלים אינם בטוחים האם הם רוצים להגר מהונג קונג, בעוד 46.8 קבעו שהם אינם רוצים. היעדים הפופולריים ביותר להגירה, לדעת הנשאלים, היו בריטניה עם 23 אחוזים מבין הרוצים להגר, אוסטרליה עם 11.6 אחוזים, וטאיוואן עם 10.7 אחוזים- נתון מדאיג לבייג'ינג.
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
הגורמים המרכזיים שצוינו בסיבות להגירה מהאזור הסמי-אוטונומי היו "חוסר שביעות רצון עם הממשלה, עם העומדת בראשה, עם בכירים בממשל או מדיניות ממשלתית", "יותר מדי מחלוקות פוליטיות וחיכוך חברתי", "חירות, חופש למידע וזכויות אדם נחלשות". אחת מהסיבות הפופולריות הוגדרה בפשטות: "שום דמוקרטיה בהונג קונג". המכון התמקד בנשאלים מגיל 18 ומעלה מה-18 עד ה-24 בספטמבר- אחוזי ההיענות לסקר עמדו על כמעט 70 אחוזים. יועץ הגירה בחברת גולדמקס אסוסייטס בהונג קונג, וויליס פו, מסר לסוכנות הידיעות כי לאחר העברת החוק לביטחון לאומי השנוי במחלוקת חלה עלייה במספר הפניות לגבי הגירה.
"רבים מאלה שהיו ללא העדפות ליעד כעת יבחרו בבריטניה" מסר פו, והסביר: "עם השינויים הצפויים במדיניות עבור ויזות אזרחים בריטים 'מעבר לים', יהיו כמעט ללא השקעה [מצדם של המבקשים], אז אנשים יעזבו מיד".