האם ישראל נטשה את הכוחות הדמוקרטיים הסורים? את הכורדים ואת אזור רוג'בה בין טלפיהם של שניים מהמנהיגים הנוראים ביותר באזור? תלוי את מי שואלים. רה"מ נתניהו הצהיר בעבר עקב הפלישה הטורקית לרוג'בה על תמיכה הומניטרית בכוחות הכורדים, אך מאז שקט. נדמה כי נתניהו לא רוצה לעורר את זעמו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין שתווך כביכול רגיעה באזורי הלחימה.
בשבועות האחרונים צצו דיווחים ותצלומים של כוחות רוסיים ברחבי רוג'בה. כוחות שמילאו מה שהכוחות האמריקאים החסירו בלכתם. אפילו ההבנות בין נשיא טורקיה רג'פ טייפ ארדואן ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין לא בטוח יחזיקו מעמד זמן רב. אפילו בתקשורת הישראלית נכתב על החשש משינוי הפרדיגמה בסוריה.
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
רה"מ במידה רבה הצהיר הצהרות יפות. אך כעת נדמה יפות מדי. מזה תקופה מאז הצהרתו ההומניטרית בנושא, עדיין לא התקבל דיווח על הגעת הסיוע ההומניטרי ליעדו. ישנה אפשרות סבירה גם שבסבב נוסף, הכורדים לא יראו סיוע שכזה מישראל. אדרבא, נדמה מוזר שבנושא זה ישראל נשארת עמומה בשעה שבנושאים ביטחוניים רגישים יותר הדרג המדיני כה חד, חלק ובלתי מתפשר כמו "טילים איראניים בתימן". וזאת על אף הזהרות הרמטכ"ל, רב-אלוף אביב כוכבי, על רגישות הנושא.
ישראל מאז המחצית השנייה של המאה ה-20 תמכה בדרך זו או אחרת, בצורה גלויה יותר ופחות, במאבק הכורדי. כעת, נדמה כי מדינת אחד מהעמים הנרדפים מעל דפי ההיסטוריה הפקיר לגורלו עם אחר. לא פחות נרדף. לגורלו.