משרד המשפטים האמריקאי פרסם גרסה פחות מצונזרת של המסמך עקב תביעת באזפידד ניוז ועמותת "המרכז למידע פרטי אלקטרוני" למען שקיפות. הגרסה החדשה חשפה פרטים על איך הרוסים סקרו דרכים לפגוע במועמדת הדמוקרטית הילארי קלינטון ולתמוך במועמד, והיום נשיא ארה"ב, דולנד טראמפ במהלך קמפיין הבחירות.
פרטים חדשים מדו"ח התובע המיוחד לחקר ההתערבות הרוסית בבחירות לנשיאות ארה"ב, רוברט מולר, נחשפו ביום שני האחרון (02.11) במסגרת פרסום משרד המשפטים האמריקאי של גרסה פחות מצונזרת של הדו"ח. זאת עקב תביעה בנושא מצד תביעת באזפידד ניוז ועמותת "המרכז למידע פרטי אלקטרוני" למען שקיפות בנושא. ע"פ דיווח ברשת CNN, הדו"ח בדק האם רוג'ר סטון, איש אמונו עד לאחרונה של הנשיא טראמפ, יחד עם מקים אתר ההדלפות ויקיליקס, ג'וליאן אסאנג', צריכים לעמוד לדין בהאשמות קונספירציה בנוגע לפריצה הרוסית בקמפיין המפלגה הדמוקרטית ב-2016. מולר, בסופו של דבר, קבע כי אין מספיק ראיות מעל ספק סביר להגשת כתב אישום נגד האישים.
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
ע"פ הדו"ח העדכני, מספר אזרחים רוסיים שנקשרו עם יחידת העילית של המודיעין הרוסי, ה-GRU, הואשמו בביצוע הפריצה והדלפת האימיילים במה שנודע כאחד מהמהלכים ששינו את פני מפת המירוץ לנשיאות 2016. כתב אישום הוגש נגד אזרחים רוסים נוספים בעוון ניהול רשת מסע תעמולה ברשתות החברתיות במטרה לערער על היציבות הפוליטית בארה"ב. מולר טען שסטון ואסאנג' יכלו להיות אחראיים עבור קונספירציית הפריצה כי הם עזרו להפיץ ולמקסם את השפעת המסמכים. אך לבסוף, מולר קבע כי למשרד המשפטים אין "הוכחות קבילות" או חד משמעתיות כמו חוזה חתום או ידיעה על משך הפריצה- דבר שהיה גורם להרשעה בקונספירציה.
בדיון הנוגע לסטון, מולר הכיר באפשרות ב"קיום הוכחות מסוימות שסטון מילא תפקיד בתיאום בחשיפת השבעה באוקטובר" של מיילים פרוצים של יו"ר הקמפיין של קלינטון, ג'ון פודסטה. מנגד, בדו"ח נכתב כי צוותו של מולר לא יכל למצוא בשעתו הוכחות מעל ספק סביר שסטון או כל יועץ אחר לדונלד טראמפ תיאמו עם ויקיליקס. "בשעה שהמשרד לא יכול להוריד את האפשרות של תיאום בין סטון לויקיליקס או שהוכחות נוספות תוכלנה להעלות לאור בנושא, החקירה לא השיגה הוכחות ברות הגשה במטרה להיפגש את העול הממשלתי להוכיח עובדות לקיום תיאום שכזה מעל ספק ספיר" נחשף לראשונה בדו"ח החדש.
סטון בשעתו הורשע במתן עדות שקר לקונגרס האמריקאי, הפרעה בחקירה ואיומים על עדים בנוגע למאמציו ליצור קשר עם אתר ההדלפות בשנת 2016. הוא נמנע מריצוי המאסר דרך חנינה ע"י הנשיא טראמפ. אסאנג', מנגד, עומד בפני אישומים בארה"ב על קונספירצית פריצת סייבר, למרות שהמקרה המדובר לא קשור לבחירות 2016.