המפיקה, עיתונאית עצמאית, נעצרה אמש בקשר לשימוש ברשומות לוחיות זיהוי של מכוניות במסגרת פרק בתוכנית התחקירים "הונג קונג קונקשן" של הרשת הממלכתית הונג קונגית RTHK. ע"פ הרשת, כוחות משטרה ערכו חיפוש בבית המפיקה.
המפיקה והעיתונאית העצמאית צ'וי יוק לינג נעצרה שלשום (03.11) בקשר לשימוש ברשומות לוחיות זיהוי לרכבים במסגרת פרק תוכנית התחקירים "הונג קונג קונקשן" של רשות השידור הממלכתית הונג קונגית RTHK שעסק בפרעות יואן לונג. כך עלה בדיווח של סוכנות הידיעות העצמאית "הונג קונג פרי פרס". נכון לכתיבת שורות אלה, לינג שוחררה בערבות לאחר הגשת אישומים של יצירת הצהרות כוזבות להשגת רשומות רכבים לתחקיר. תחת תקנות תנועת הדרך, יצירת הצהרות שווא להשגת רשומות רכבים בעל עונש של קנס בשווי חמשת אלפים דולרים הונג קונגים ועד חצי שנה מאסר.
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
בהודעת RTHK בנוגע למקרה נרשם כי המשטרה ערכה חיפושים בביתה של לינג. מפיק נוסף בתוכנית אישר את הדברים, אך הוסיף שהמשטרה לא יצרה קשר עם אנשי הצוות האחרים. בפרק התוכנית בסימן "למי שייכת האמת?" שהועלה ב-13 ביולי השנה צפו כבר מעל 1.3 מיליון צופים ברשת החברתית יוטוב. בפרק ניתחו צילומי מעקב מעסקים סמוכים למקום אירועי פרעות יואן לונג בשנת 2019 במהלכם נפצעו 45 פעילי מחאה למען הדמוקרטיה, עיתונאים, תושבים שהזדמנו למקום ואף המחוקק לאם צ'אוק-טינג.
בהתאם, מנהיגת הונג קונג, קארי לאם, הודיעה ביום שני האחרון (02.11) כי בית המשפט העצמאי של הונג קונג יחליט האם להעמיד לדין שמונה מחוקקים במחנה למען דמוקרטיה באזור הסמי-אוטונומי ופוליטיקאים נוספים שנעצרו בתחילת השבוע. מעצר השמונה לאחר אירועי מחאה במליאת הגוף המחוקק בהונג קונג במאי גרר ביקורת רבה נגד המהלכים בקולוניה הבריטית לשעבר.
"זה לא בגלל שיש משהו שנקרא תקנות המותרות והכוחות כך שחברי המועצה המחוקקת יכולים לעשות מה שהם רוצים בחדר המליאה" אמר לאם, והוסיפה: "כפי שהונצח בחוק הבסיסי (דמוי החוקה בהונג קונג- א"ו), כולם שווים בפני החוק. אף אחד, גם לא המנהיגה, מעל החוק".
מזכיר המדינה האמריקאי, מייק פומפאו, התייחס לנעשה בהונג קונג בציוץ: "אנחנו מגנים בחוזקה את מעצר שמונת הפוליטיקאים לדמוקרטיה מלאה בהונג קונג", והוסיף: "הניסיון הזה להרתיע נציגים פרו-דמוקרטיים הוא דוגמא נוספת של שותפות הממשל בהונג קונג עם המפלגה הקומוניסטית הסינית האוטוריטאנית. אנחנו עומדים עם אנשי הונג קונג".