גלי המחאה מתרחבים ברחבי העולם, עם מאות משתתפים, נגד צעדי הממשלה המנופחת בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו. כל שבוע נוספים מוקדים חדשים למחאה העולמית. אחת ממארגנות המחאה: "אחרי הפינוי של המאהל, היה משב של אנרגיה".
מאות מפגינים השתתפו בלפחות 19 מוקדים ברחבי העולם במהלך השבוע האחרון במחאה נגד מדיניות הממשלה הנוכחית ובעד הדמוקרטיה הישראלית. המחאה, בסימן "נאבקים על הדמוקרטיה הישראלית", ערכה עצרות הזדהות עם מאהל המחאה בירושלים בשבת הקודמת ובמהלך השבוע הנוכחי.
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
במהלך הפגנות סוף השבוע הקודם, בברלין הפגינו בכיכר פריז הברלינאי בהזדהות עם ההפגנה בכיכר פריז בירושלים, שידרו את שידורי הדיווחים הרצופים של הכתבת העצמאית אור-לי ברלב ואף שידרו את עצמם למחאה ברחוב בלפור בירושלים.
"יש הרבה מוקדים, ויש עוד הרבה אנשים שממשיכים להצטרף" אמרה מריאן מטיאש, ממארגני המחאה בברלין, והוסיפה: "בברלין אנחנו עוסקים במאבק על דמוקרטיה וסולידריות עם המוחים בארץ".
מטיאש הרחיבה: "לדעתי, ההישג המשמעותי ביותר של המחאה בחו"ל עד כה, זה הרחבת השיח על הלגיטימיות של מעורבות ישראלים בעולם, גם כשמדובר בביקורת נגד הממשלה. אנחנו מרחיבים באופן טבעי את הפלורליזם הישראלי ומעצימים את הרב גוניות של הזהות הישראלית, ובכך מחזקים את הדמוקרטיה", וקבעה: "זה בהחלט הולך להימשך. יש שיח על מציאת דרכים שיאפשרו לקהילה הישראלית להביע עמדה בצורות אחרות, בצורה רחבה יותר, על מה שקורה בארץ ולהרחיב את הקהל".
"כל שבוע יש גרעין מוצק של עשרות משתתפים. בדומה לארץ, אנחנו מייצגים קהילה רחבה הרבה יותר מהקבוצה שמגיעה באופן קבוע. על כל אחד שמגיע יש כמה שבוחרים לא להגיע אבל מרגישים אותו דבר" אמרה מטיאש למגזין.
ההפגנות בברלין, שהתרחשו עד לאחרונה בסמיכות לשגרירות ישראל בבירה הגרמנית, משכו עשרות מפגינים. מטיאש סיפרה על היחס ההתחלתי של השגרירות למפגינים: "לקח קצת זמן להבין מי אנחנו. הייתה בהתחלה תחושה של סוג של עוינות. הקב"ט נבהל בהתחלה מבחינת בטיחות אך לאחר קצת זמן הוא כבר הכיר אותנו והבין שאנחנו לא שם לעשות בעיות אלא מתוך אכפתיות לארץ. שאנחנו רוצים להביע מה שיש לנו על הלב".