זאת בשעה שפעילים פוליטיים למען דמוקרטיה בהונג קונג ממשיכים לברוח מהקולוניה הבריטית לשעבר. האחרון שברח הוא הפעיל הפוליטי סאני צ'אונג. בד בבד, מנהיגת הונג קונג קארי לאם דוחה את הטענות ל"חימוש" החוק לביטחון לאומי.
סאני צ'אונג, הדובר לשעבר של ארגון "המשלחת לעניינים בינלאומיים של למוסדות הגבוהים יותר" שהתפזר זה מכבר, הוא הפעיל האחרון בשרשרת ארוכה של פעילים למען דמוקרטיה בהונג קונג שברחו מהאזור הסמי-אוטונומי בחסות סינית. העיתון ווי ווי פו, בשליטת הממשל הסיני, ציטט גורמים שקבעו כי צ'אונג עבר לבריטניה עקב מעצרה המתוקשר של פעילה אחרת למען דמוקרטיה, אגנס צ'ו, בשבוע שעבר. זאת באשמת חשד לשיתוף פעולה עם כוחות זרים. העונש להרשעה בסעיף תחת החוק לביטחון לאומי החדש הוא מאסר עולם. ע"פ הדיווח, צ'אונג היה צפוי להיפגש עם פליט פוליטי אחר בשם אנדרו לאו שחי אף הוא בבריטניה.
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
מנגד, סוכנות הידיעות "הונג קונג פרי פרס" דיווחה כי לאו דחה את הידיעה ומסר שצ'אונג לא יצר עמו קשר מזה חודש בעת עבר לבריטניה. לאו כתב בפייסבוק כי "לא משנה היכן ילך צ'אונג, אני מאמין שהוא ימשיך לתרום לתנועה למען הדמוקרטיה".
הסוכנות הוסיפה כי ישנן ידיעות על מעקב של פעילים פוליטיים בגוש הדמוקרטי. הדיווח על מעברו של צ'אונג הגיע שלושה ימים לאחר שהאחרון התלונן ברשתות החברתיות על מעקב אחריו ע"י שלושה אנשים לא מוכרים. בהתאם, צ'אונג כתב כי הוא חושד שהם סגל ביטחוני. לפי התלונה של צ'אונג, שהוסרה זמן קצר אחרי פרסומה, התנהגותם של העוקבים דמתה להתנהגות הסוכנים שהתפרצו לדירתה של צ'ו שעות לפני מאסרה. בשעתו, הפעילה הפוליטית הבחינה בחבורת גברים שעמדו בצורות שונות מול הכניסה לבניין המגורים שלה במהלך היום עד מאסרה באותו היום. ע"פ תיאורה של צ'ו, כשלושה עד ארבעה גברים עמדו מול חזית הבניין וצילמו עם הפלאפונים החכמים שלהם. כעבור מספר שעות, ואן מסחרי החליף את הגברים בגברים אחרים.
בד בבד, פ'יגו צ'אן, סגן יו"ר "החזית לזכויות אזרח" בהונג קונג, התלונן בפייסבוק כי שני אנשים חשודים נמצאו משוטטים ליד תחנת רדיו בה הקליטו יו"ר התנועה, ג'ימי שאם, והוא עצמו תסכית ביום שישי האחרון. ע"פ צ'אן, השניים ניסו לעקוב אחריהם כשלקחו מונית אך איבדו אותם. מנגד, מנהיגת הונג קונג, קארי לאם, דחתה האשמות כי החוק לביטחון לאומי "חומש" והוסיפה כי חקיקה "מוצדקת" שכזו דרושה כדי "להגן על ביטחון התושבים". בהתאם, לאם סירבה לענות לשאלות עיתונאים בנוגע למעצרו של טייקון התקשורת, ותומך נלהב בדמוקרטיה, ג'ימי לאי. לאם גם סירבה לענות על שאלות בנוגע לפשיטה המשטרתית על גוף התקשורת "אפל דיילי"- גוף התקשורת השני בגודלו בקולוניה-הבריטית לשעבר.
"לחוק לביטחון לאומי יש את האמצעים להרתעה, ענישה ומניעה. להשוות את החוק לחימוש נשק קצת קשה להבנה" אמרה לאם במסיבת עיתונאים לפני ישיבת הממשלה השבועית.