ע"פ האישומים, הסוכן לשעבר עבד יחד עם קרוב משפחה, אף הוא סוכן CIA לשעבר, להעביר מידע מסווג עד דרגת "סודי ביותר" לסין. במקביל, עם מעברו של הסוכן להוואי, הוא ניסה להסתנן לבולשת הפדרלית האמרקאית (FBI) במטרה להעביר מסמכים נוספים למפעיליו.
סוכן כפול: סוכן לשעבר של סוכנות הביון המרכזית האמריקאית (CIA), אלכסנדר יוק צ'ינג מא בן ה-67, העביר במשך שנים מסמכים מסווגים עד דרגת "סודי ביותר" לידי סין. כך עולה אמש (17.08) מכתב התביעה בהונולולו, הוואי. ע"פ האישומים, מא גם עבד במשך שנים כמתורגמן עבור הבולשת הפדרלית (FBI) במקביל להעברת מידע לסין. ע"פ כתב התביעה, הוא נאשם בקנוניה להעברת מידע ביטחון לאומי כדי לעזור לממשל זר. אם יורשע, הוא צפוי לקבל מאסר עולם.
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
ע"פ המידע שפורסם הבוקר בהודעת משרד המשפטים האמריקאי, מא, אזרח אמריקאי שנולד בהונג קונג, עבד בסיווג "סודי ביותר" בסוכנות משנת 1982 עד 1989. בשנת 2001 עבר להוואי. ע"פ ההאשמות, מא וקרוב משפחתו (שסווג כ"קונספירטור שותף 1") עבדו בשותפות יחד עם מספר סוכני ביון סינים על מנת להעביר לידיהם מסמכי ביטחון לאומי מסווגים במשך עשור.
העברת המידע החלה במרץ 2001 בהונג קונג. ע"פ כתב האשמות, שני עובדיה לשעבר של ה-CIA העבירו לידי הסינים מידע על סגל ה-CIA, מבצעיה, ושיטות הפעולה של הסוכנות להצפנת תקשורת. חלק מהמפגש תועד בוידאו בו נצפה מא מקבל 50 אלף דולרים במזומן. בד בבד, בשנת 2004, נציגות ה-FBI בהונולולו שכרה את שירותיו של מא במתורגמן מסמכים בסינית. ע"פ כתב התביעה, במשך שש שנים, מא העתיק, צילם וגנב מסמכים בדרגת סיווג "סודי" ואף יותר. מא אף לקח עמו בחלק מנסיעותיו תצלומים ומסמכים לסין. במקביל, ע"פ ההאשמות, מא היה חוזר עם כסף מזומן ומתנות יקרות ערך מאותן נסיעות.
העוזר לביטחון לאומי לתובע הכללי האמריקאי, ג'ון דמרס, אמר במסיבת העיתונאים של פרסום המקרה כי "נתיב הריגול הסיני הוא ארוך, ולצערי, מרוצף עם קציני ביון אמריקאים לשעבר שבגדו בחבריהם למקצוע, במדינתם ובערכי הדמוקרטיה הליברליים כדי לתמוך במשטר אוטוריטרי קומוניסטי", והוסיף: "הבגידה אף פעם לא שווה את זה. אם זה מיידי, ואם זה שנים אחרי שהם חשבו שיוכלו להתחמק מכך, אנחנו נמצא את הבוגדים האלה ונביא אותם לדין".
ע"פ מסמכי בית המשפט, סוכן סמוי של ה-FBI הצליח להערים על מא בשני מפגשים פנים מול פנים שהתקיימו באביב 2019. מא האמין שהסוכן הסמוי הוא סוכן ביון סיני ולכן פירט את מעשיו. בהתאם, מא קיבל מהסוכן אלפיים דולרים במזומן כ"הוקרה קטנה" למעשיו מ"הממשל הסיני". לפני מעצרו, במפגש השני מא הביע נכונות בפני הסוכן להמשיך לבצע פעולות ריגול עבור הממשל הסיני. הוא צפוי להגיע לבית המשפט היום.
התובע המחוזי של הוואי, קנג'י פרייס, מסר במסיבת העיתונאים: "האישומים שהוכרזו היום הם תזכורת מפכחת לקהילותינו בהוואי על האיום המתמשך על ידי אלו שמחפשים לסכן את ביטחון אומתנו דרך פעולות ריגול", וקבע: "חשש משמעותי הם הפעולות העברייניות של אלו ששירתו בקהילת המודיעין של האומה, אך אז בחרו לבגוד בחבריהם בכלל באומה על-ידי מסירת מידע ביטחון לאומי מסווג לסין. משרדי ימשיך נמרצות לרדוף אחר מקרי ריגול [באשר הם]".