ע"פ טענת מכון "אי.יו דיסאינפו לאב" ללא מטרות רווח, הרשת התמקדה סביב ידיעות אתר LINFONATIONAL.NET, זאת על מנת להגביר דיסאינפורמציה בצרפת. המקור? כנראה רוסיה או אוקראינה.
מכון המחקר ללא מטרות רווח "אי.יו דיסאינפו לאב" חשף השבוע רשת פייק ניוז דרך אתרי חדשות מזויפים ודפי פייסבוק פוליטיים מזויפים בצרפת. בין היתר, דפי הפייסבוק המזויפים התחזו לדפי פייסבוק של פוליטיקאים צרפתיים ידועים כמו מארי לה-פן וג'אן לוק מלנצ'ון משתי קצוות המפה הפוליטית הצרפתית. בהתאם, הדפים המזויפים התמקדו בפעילות בקבוצות פייסבוק פוליטיות והציגו תוכן "מקטב". לאחר בדיקת התכנים מאתר קיקיוני בשם "ל'אינפו נשיונל". האתר פרסם בעיקר דיסאינפורמציה ותוכן מקטב מאתרי חדשות מינוריים אחרים. התכנים עסקו בפוליטיקה, זהות, דת והגירה.
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
במהלך חקירת המכון עלה כי קוד פרסומות הגוגל של האתר שותף לאתרי חדשות נוספים: "ל'פופולר.נט", "רפובליק5.פראנס" ו-"פראנסנשיונל. קום". האתר האחרון נרשם ע"י אדם בלבוב אוקראינה. מספר הפלאפון שבו השתמשו ברישום האתר הופיע בפומבי במספר אתרים הקשורים לאותו מנהל אתר ולחברה רוסית שאותו אדם הודיע כי הוא עובד בה. בהתאם, המכון קבע כי האדם הוא במקור בעל אזרחות אוקראינית או רוסית המנהל אתרים בשפות אוקראינית, רוסית, צרפתית ואנגלית. כל האתרים קושרו לאותו קוד פרסומת בגוגל.
במקביל, פותחה רשת חשבונות מזויפים ברשת החברתית פייסבוק של פוליטיקאים צרפתים מובילים על מנת לייצר תנועה לאתרים המזויפים ע"י שיתופי התוכן המזויף בדפי הפייסבוק המזויפים. בין דפי הפייסבוק ניתן למנות את דף "מארי לה-פן 2022". לדף יש 30 אלף לייקים.
בד בבד, ע"פ הודעת המכון, בבחירות 2019 לפרלמנט האיחוד האירופי דף הפייסבוק המזויף הוציא פרסומת בתמיכת לה-פן. הפרסומת הוסרה ע"י פייסבוק כשמנהל הדף לא נתן מידע לגבי מי מממן את הפרסומת. אך לה-פן לא היתה היחידה. באותה מידה פורסם במקביל דף פייסבוק "ג'אן לוק מלנצ'ון 2022". תכני ושיתופי הדפים הופצו במספר קבוצות שסווגו ע"פ החוקרים כדפי קבוצות של מחאת הווסט הצהוב, קבוצות תמיכה בתנועות ימין ושמאל במפה הפוליטית הצרפתית.