חוץ מסין, הרשויות בטייוואן הודיעו כי האיסור כניסה למדינה של נוכח התפשטות וירוס הקורונה התרחב לשוהים בהונג קונג ומקאו.
דף הפייסבוק של נציגות טיוואן בישראל הודיעה השבוע כי כל האזרחים הזרים ששהו בסין, הונג קונג ומקאו 14 ימים לפני ביקורם למדינה – יסורבו כניסה. בד בבד, עיתון האסאי שימבון דיווח בשבת האחרונה (08.02) על מוות ראשון של אזרח יפני שאושפז בעיר ווהאן בסין.
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
נכון לכתיבת שורות אלה, ע"פ העיתון היפני 34,800 איש נדבקו ברחבי העולם בוירוס הקורונה. בהתאם, נרשמו 722 מקרי מוות כתוצאה מהידבקות בוירוס בסין. בהונג קונג כבר נרשם מקרה מוות אחד, ו-25 נוספים שנדבקו. במקאו דווח על עשרה מקרי הידבקות. בטייוואן עצמה דווח על 16 מקרי הידבקות, בעוד המדינה בעלת מקרי ההידבקות הגבוה ביותר אחרי סין היא יפן עם 89 מקרים.
בהתאם, הוירוס מתפשט באירופה. עיתון הגרדיאן הבריטי דיווח על חמישה מקרי הידבקות נוספים של אזרחי הממלכה המאוחדת, בנוסף לשישה שנמצאים בהשגחה בבתי חולים בצרפת, לאחר שביקר אותם אזרחי בריטי שנדבק בוירוס לאחר ששהה בסינגפור. האדם אובחן כבעל הוירוס עם כניסתו לממלכה המאוחדת בסוף החודש שעבר. בין הנבדקים ילד בן תשע.
שרת הבריאות הצרפתית, אגנס בוזן, אמרה לעיתונאים כי אף אחד מהנדבקים לא היה במצב קשה, והוסיפה כי ההתפרצות המקומית היא "מקבץ, התקבצות סביב מקרה יחידני". מנגד, ראש רשות הבריאות המקומית של אזור אוברן-רון-אלפ בו שהו הנדבקים, דר. ג'אן-יס גראל, אמר לעיתונאים כי הילד ביקר בבתי ספר באזור. גראל הוסיף כי בתי הספר המעורבים יושבתו השבוע עקב בכדי לבדוק עם מי הילד בא במגע.