רוב מקרי המוות בסין במחוז חוביי בו התפרץ הוירוס. מנגד, בהונג קונג דווח על מקרה מוות, והרשויות הורו על עוצר בין סין רבתי לבין הונג קונג. איש עסקים הונג קונגי למגזין לתוך הלילה: "תשלחו מסכות".
"שום דבר לא ידוע. המפעלים אמורים לחזור לעבוד בשני, אך אין מושג אם יהיה כך". כך אמר ק'יי, איש עסקים הונג קונגי בשנות ה-40 לחייו, למגזין לתוך הלילה. עיתון אסאי שימבון היפני דיווח ביום שבת האחרון (08.02) כי 34,800 איש נדבקו ברחבי העולם בוירוס הקורונה. בהתאם, נרשמו 722 מקרי מוות כתוצאה מהידבקות בוירוס בסין. בהונג קונג כבר נרשם מקרה מוות אחד, ו-25 נוספים שנדבקו. במקאו דווח על עשרה מקרי הידבקות. בטייוואן עצמה דווח על 16 מקרי הידבקות, בעוד המדינה בעלת מקרי ההידבקות הגבוה ביותר אחרי סין היא יפן עם 89 מקרים.
- בל"ג בעומר השנה חל איסור הדלקת מדורות; האיום על הצתה מורגש מתמיד
- פתיחת עונה? מעל 26 אלף דונמים נשרפו בגל הנוכחי, וזו רק ההתחלה
- דעה: קו פרשת המים נחצה כבר ב-2024, כעת זה להיות או לחדול
- הערכה: הסחר הלא חוקי בחיות בר בישראל מגיע לעשרות מיליוני שקלים
- מגמה מדאיגה: מתחילת השנה נתפסו 32 קופים שנסחרו בישראל
כפי שדווח במגזין, דף הפייסבוק של נציגות טיוואן בישראל הודיעה השבוע כי כל אזרחים זרים ששהו בסין, הונג קונג ומקאו 14 ימים לפני ביקורם למדינה יסורבו כניסה. בד בבד, עיתון האסאי שימבון דיווח בשבת האחרונה (08.02) על מוות ראשון של אזרח יפני שאושפז בעיר ווהאן בסין.
בד בבד, בשיחות עם נציגי חברות סיניות שונות בסין עולה דרישה אחת מהקהילה הבינלאומית- שליחת מסכות. "תשלחו מסכות, אין לנו" אמר איש עסקים סיני ממרכז סין למגזין, והוסיף כי ניתנה הוראה לחזור לעבודה ביום שני הקרוב. ג'יי, תושב הונג קונג בשנות ה-30 לחייו, אמר למגזין לתוך הלילה כי "כולם לחוצים" עקב ההתפרצות, אך שבינתיים יחסית רגוע.
סוכנות הידיעות "הונג קונג פרי פרס" דיווחה היום (08.02) כי שלטונות הקולוניה הבריטית-לשעבר החלו ליישם בהסגר של שבועיים כל הבאים מסין. ע"פ הדיווחים מי שלא יישם את הוראות ההסגר יישא בעונשים של קנסות עד עונש מאסר. סוכנות הידיעות אף דיווחה ביום רביעי האחרון על מחאת רופאים בהונג קונג במטרה לקבל יותר סיוע נגד התפשטות הוירוס. אחת דרישות המחאה הייתה סגירת מעברי הגבול בין סין להונג קונג.
(בהכנת הכתבה השתתף אריה הלבר)