במבצע הסייבר המשותף "נייט פיורי" של הרשויות המקומיות, חברת יעוץ חיצונית והאינטרפול, התגלתה המתקפה נגד מאות אתרי קניות מקוונים ברחבי העולם. בין הנפגעים סרברים של שליטה ובקרה(שו"ב) ואתרי קניות מקוונים בשש מדינות באיגוד מדינות דרום-מזרח אסיה.
שלושה אזרחי אינדונזיה, שנודעו בתור "חבורת המאגקארט" נעצרו ביום שני האחרון (27.01) בעוון מתקפת סייבר נגד מאות אתרי קניות מקוונים ברשת האינטרנט ברחבי העולם במבצע אכיפה משולב של רשויות אינדונזיה, חברת הסייבר גרופ-איי.בי וארגון האינטרפול. כך עולה מהודעה לתקשורת של ארגון האכיפה הבינלאומי.
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
התוכנה הזדונית, הידועה כ"ג'אבה סקירפט סניפר", מתמקדת בתקיפת אתרי קניות ברשת. כשאתר נפרץ, התוכנה גונבת את פרטי כרטיסי האשראי של הלקוחות כמו כתובות, שמות ומספרי טלפון. בהתאם, התוכנה שולחת את המידע הנגנב לסרבר שו"ב.
ע"פ אתר החדשות "בליפינג-קומפיוטר", החוליה פעלה החל משנת 2017 ואחראית לפחות לאחוז אחד מסך התקריות ברשת בנוגע לתוכנה הזדונית. נציג המשטרה המקומית על התיק, ניצב הימאוואן ביאו האג'י, דיווח כי החוליה גנבה פרטים של לפחות 500 כרטיסי אשראי שביצעו קניות בתריסר אתרים שונים. ע"פ הערכות שונות, שלושה חברים נוספים בחוליה עדיין חופשיים.