חשבונות שפעלו בשלוש רשתות חברתיות שונות הופעלו מאיראן ונקשרו ל"מרכז לחקר האינטרנט" הרוסי- מכון העומד במרכז סדרת פעילויות רוסית כנגד מדינות מערביות. החשש? העברת ידע לאיראנים.
"כפי שאני רואה יש לצעד הזה שלוש משמעויות שונות. פעם ראשונה שהמרכז לחקר האינטרנט קשור ומפעיל חשבונות מחוץ לרוסיה בכדי להשפיע על מדינה שחשובה לרוסיה [מבחינת אינטרסים]" אמר חוקר לוחמת המידע אופיר בראל בשיחה עם מגזין לתוך הלילה. בראל המשיך כי "הרוסים לא עשו את זה ב-2016" בהתייחס לחקירת המעורבות הרוסית בבחירות ארה"ב 2016. בחירות בהן ניצח הנשיא האמריקאי המכהן דונלד טראמפ.
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
הראל הוסיף כי "דבר משמעותי בהקשר של ישראל, שיש פה פוטנציאל להעברת ידע ושיטות פעולה מרוסיה לאיראן. זה לא סוד שהאיראנים מנסים להשפיע פה בישראל", וקבע: "הם ניסו במהלך הבחירות בתחילת השנה ולפני כן". ע"פ בראל, הפעילות הרוסית ענפה בגודל ובהיקף מהפעילות האיראנית. אך בתמיכת מעצמה, זה עלול להשתנות.
בראל אמר: "החשש שלי שיחד עם הקשר בין רוסיה לאיראן, אומנם לא נראה קשר עם הממשל האיראני אבל עצם זה שיש חיבור של קמפיין רוסי שעושה שימוש בידע", והוסיף כי העברת "שיטות פעולה, [מידע] טכני וכתיבת מסרים מרוסיה לאיראן. אנחנו עלולים לחוות את זה בישראל ולהיתקל בקמפיינים יותר ענפים ויותר מתוחכמים של הפצת פייק ניוז ממקורות איראניים פה בישראל".
לאחרונה התפרסם מאמר של בראל בהוצאה לאור של בין הקטבים. "יש שוני בתפיסה בין מזרח למערב ללוחמת מידע כאמצעי שתופס יותר מקום- כלפי פנים וכלפי חוץ" אמר בראל.
בראל הרחיב כי שיתוף הפעולה המסתמן מסמל קרבה בין המשטר הרוסי למשטר האיראני בנוגע לתחום לוחמת המידע. תחום בו שני המשטרים רואים אמצעי חשוב ביותר.