אסיה בעולם

זוכה פרס הנובל היפני, הפרופ' אקירה יושינו: ישנן עוד הרבה שאלות לא פתורות במחקרי בנוגע לסוללות יון-ליתיום

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

בריאיון עבור היומון "מאינאיצ'י שינבון" היפני בשבוע שעבר, הודיע יושינו כי הוא "נרגש" להמשיך לחקור את התחום. במקביל, יושינו קרא בריאיון עבור אתר "ג'אפאן-טיימס" לדורות המדענים הבאים לבדוק, לאתגר ולחקור בסקרנות תחומי מדע שלא נחקרו עד היום.

יושינו אמר בריאיון עבור האקדמיה השוודית המלכותית למדעים כי "סקרנות" היא שהובילה אותו במחקרו. "צורתו האמיתית של ליתיום-יון מלאת מסתורין. "אם אחזור ליסודות מחקרי, אני אוכל למצוא רעיונות וטכנולוגיה שונה ממה שיש לנו כעת", אמר יושינו ליומון "מאינאיצ'י שינבון", והמשיך: "זה מרגש מאוד". כשנשאל על הרגשתו בעת ששמע על זכייתו בפרס הנובל, יושינו ענה כי היה "יותר מבולבל מאשר שמח".

במקביל, יושינו עודד בריאיון עבור אתר החדשות "ג'אפאן טיימס" דור חדש של מדענים לחקור את הלא-נודע. "ישנם תחומים רבים שעדיין לא התגלו ואני רוצה [שחוקרים צעירים] יתוו דרכים חדשות ויאתגרו את הלא-נודע" אמר יושינו, והוסיף: "מבלי להמשיך בדרכם של אחרים". יושינו הרחיב כי דרך חשיבה זו סללה את הדרך לתרומתו ליצירת סוללת היון-ליתיום. אחד מחומרות האנרגיה המשמשות במגוון מכשירים אלקטרוניים כיום כמו מחשבים ופלאפונים חכמים.

"אני רוצה שלאנשים צעירים כיום תהיה סקרנות נועזת" אמר יושינו, אך סייג כי הצלחותיו הגיעו בתהליך ארוך ובקושי רב. יושינו הסביר כי הוא "מאמין שכל מחקר הוא כמו ריצת מרוץ מרתון, עם מספר רב של אתגרים שעליך לעבור- זה נותן לך את הכוח להמשיך במרוץ ולהגיע צעד נוסף להשגת המטרה".

קרדיט: ניקלס הלמחד. © Nobel Media 2019. Illustration Niklas Elmehed

יושינו, בן ה-71, קיבל את הפרס במשותף עם הכימאי האמריקאי ג'ון גודאינף, בן ה-97, ופרופ' סטנלי וויטינגהם הבריטי בן ה-77.

About the author

מערכת מגזין לתוך הלילה