בהקלטה, שפורסמה בסוכנות הידיעות רויטרס ביום שני האחרון (02/09), לאם הוסיפה כי היא יצרה "בלגן בלתי נסלח" בהגשת חוק ההסגרה השנוי-במחלוקת. מנגד, רשת ה-בי.בי.סי הבריטית דיווחה (03.09) כי לאם הכחישה את הדברים והודיעה כי "אף פעם לא הגשתי בקשת פיטורין".
דבריה המוקלטים של לאם נאמרו בפגישת דלתיים סגורות עם אנשי עסקים בכירים בקולוניה-הבריטית לשעבר. סוכנות הידיעות "הונג קונג פריי פרס" דיווחה ביום שלישי האחרון (03/09) כי קארי הודתה בהקלטה כי היא זו שיזמה את חוק ההסגרה.
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
"זה לא היה משהו שהוכתב ועוצב ע"י הממשל המרכזי בסין" הוקלטה לאם, ועוד נשמעה: "אם הייתה לי זכות בחירה, הדבר הראשון שהייתי עושה זה- לאחר הבעת התנצלות עמוקה- להתפטר. אז אני מבקשת את סליחתכם במעמד זה".
מאז תחילתן בחודש יוני השנה, המחאות המתרחשות מדי יום בקולוניה לשעבר כנגד המעורבות הסינית בה הפכו מהבעות מחאה שקטה לכדי מאבק עיקש ולעיתים אלים כנגד המעורבות הסינית ובעד הדמוקרטיה. במהלך ההפגנות, המשטרה תועדה משתמשת באמצעי פיזור הפגנות כמו ירי גז מדמיע, ירי תלול מסלול מטווחים קצרים לעבר מפגינים ומעצרים אלימים.
בהקלטה
לאם הודתה כי היה לה מעט מאוד מרחב פעולה לענות לדרישות המוחים. "המרווח
הפוליטי עבור מנהיג הונג קונג שצריך, לצערו, לשרת שני אדונים חוקתית- הממשל המרכזי
הסיני והעם בהונג קונג- הוא צר ביותר" אמרה לאם במעמד. במקביל, בשבוע שעבר דווח
בתקשורת העולמית כי השלטון המרכזי בסין חסם ניסיון של שלטונות הונג קונג לפייס את
תנועת המחאה.