ע"פ גורמים האחראים לעדכון מערכות הצבא, התותח יהיה חזק פי שתיים מתותח הלייזר הקיים. הבלוג הביטחוני מיליטרי-טיימס דיווח לפני שבועיים כי הרכב הטקטי המייצב לייזר באנרגיה גבוהה (HEL TVD) מציג לייזר 100 קילוואט שבנוי להתאים למשפחה של משאיות טקטיות בינוניות.
ע"פ הדיווח, השירות אמור לערוך מספר תצוגות יכולת כנגד מגוון מטרות בשנת 2022. בינתיים, משרד היכולות המידיות של הצבא מתכוון לנצל מערכת דומה של הצי בכוח של 250 קילוואט.
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
סגן עוזר למזכיר הצבא האמריקאי לרכש, לוגיסטיקה וטכנולוגיה, מייג'ור-גנרל פאול אוסטרוסקי, אמר לבלוג כי "הכוונה היא לעבוד עם הצי, ואנחנו עושים זאת עכשיו, על מנת להגביר את הכוח של מערכת הלייזר הזו מעבר ל-100 קילוואט עד רף ה-250 קילוואט".
אוסטרוסקי הודיע כי המערכת אמור לתת חיפוי אווירי כנגד טילים למוצבים ובסיסי חיל אוויר קדמיים. השירות אף מתכנן לבנות מחלקה של ארבעה תותחי לייזר בהספק כוח של 50 קילוואט כל אחד. במה שנקרא הגנה אווירית משונעת לטווח קצר (M-SHORAD). המערכת תהיה מוצבת על רכבי-קרב (רק"מים) מסוג סטייקר.
בדיווח הוסיפו כי היתרון בלייזר נתון במחסנית בלתי נגמרת וחסכונית כנגד מערכות כלי טיס בלתי מאוישים (כטב"מים), רקטות, ארטילריה ופצצות-מרגמה (פצמ"רים) במקום לירות, לדברי אוסטרוסקי, "טילים בשווי 100 אלף דולרים כנגד מטוסים ללא טייס (מל"טים) בשווי שבעת אלפים דולרים".
אוסטרוסקי הוסיף כי הצבא מתכנן לבנות את המערכת מעבר לשימוש כמערכת קרקע-אוויר. "אנחנו רוצים להציב את המערכת הזו על הטנקים שלנו על מנת להשיג מטרות שפוטנציאלית הרק"מים שלנו יכולים ללכת אחריהן" אמר אוסטרוסקי.