אסיה בעולם

האיחוד האירופי אימץ החלטה לאכיפה נוקשה יותר של ייצוא טכנולוגיה "שמשמשת לפגיעה בזכויות אדם" בהונג קונג

קרדיט: מגזין לתוך הלילה

כך עולה מדיווחים בתקשורת המקומית בהונג קונג וברשתות החברתיות. במקביל, בתחילת השבוע התקיימה מחאת עיתונאים כנגד האלימות המשטרתית כנגדם. בשיחה עם מגזין לתוך הלילה, אחד מפעילי המחאה קיי אמר: "הממשלה שלנו לא טובה, הכל מושחת ואנחנו נמשיך להיאבק".

אתר "הונג קונג פרי פרס" דיווח אתמול (18.07) כי ההחלטה קראה ליישום "מנגנוני שליטת ייצוא נאותים" על טכנולוגיות שעלולות לפגוע בזכויות אזרח. ההחלטה קראה ל"איחוד האירופי, המדינות החברות בו והקהילה הבינלאומית לקבוע וליישם מנגנוני פיקוח נאותים על ייצוא מסין, ובמיוחד בהונג קונג, גישה לטכנולוגיות שמשמשות להפרת זכויות אדם.

חלק מחברי הפרלמנט האירופי מבריטניה, גרמניה, צרפת, ספרד, איטליה, פולין, קרואטיה וקפריסין הביעו תמיכה במהלך הצעת ההחלטה במליאה. נציג מפלגת הירוקים- ברית אירופאית חופשית, ריינהרד בוירקופר אמר במעמד: "כשאנו רואים אנשים מוחים בהגנה על זכויותיהם האזרחיות, אנחנו כאירופאים חייבים להביע סולידריות עמם".

במקביל, בתחילת השבוע מאות עיתונאים בהונג קונג צעדו במחאה על האלימות המשטרתית כנגדם. אלימות לה היה תיעוד בצורת סרטונים ותמונות. עיתון הניו-יורק טיימס דיווח כי מצא עדויות מצולמות לשימוש לרעה בכוח לא מידתי מצד המשטרה הסינית בהונג קונג.

בד בבד, המחאות נמשכות. באתר "הונג קונג פרי פרס" נכתב השבוע כי הממשל הסיני בהונג קונג מסרב לגנוז רשמית את החוק ובמקביל מסרב לדרישות המפגינים לקיום רפורמות פוליטיות דמוקרטיות, חקירת האלימות המשטרתית וחנינת כל הפעילים שנעצרו לאלתר. ע"פ מאמר הדעה, מזכיר הביטחון של הונג קונג, ג'ון לי, אך ורק החזיר את החוק לפני קריאה שנייה בפני מליאת הוועדה המחוקקת. "הקריאה השנייה (בעניין חוק ההסגרה- א"ו) יכולה להתחדש. לי רק צריך לתת התרעה של 12 ימי עסקים" נכתב במאמר, ונקבע: "אזי החוק אינו 'מת'- הוא פחות או יותר בחיים".

About the author

אלון ויס, מערכת "לתוך הלילה"