המכתב, שהועבר לידי מערכת מגזין "לתוך הלילה" בסוף יוני, פונה לתושבי העולם בדרישה אחת: לגנוז לחלוטין את חוק ההסגרה לסין.
"קוראים יקרים, אנחנו היינו חלק משני מיליון ההונג-קונגים שיצאו לרחובות (במחאת שני המיליון לפני מספר שבועות-א"ו), אנחנו מבקשים מכם כעת להצטרף למאבק שלנו בהגנה על החרויות והאוטונומיה שלנו" כך נפתח המכתב שנשלח למגזין "לתוך הלילה" לפני וועידת הג'י-20 לפני שבועיים.
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
הכותבים המשיכו: "לאחרונה, ממשלת הונג קונג הציעה חוק שיאפשר את הסגרתו של כל אחד לרשויות סין. מדינה שידועה בחוסר-הכבוד שלה לשלטון החוק". עוד נכתב במכתב כי המוחים חוששים כי חוק ההסגרה שנמצא במחלוקת יאיים על זכויותיהם וחירותיהם הבסיסיות ביותר של אזרחי הקולוניה הבריטית-לשעבר.
"אנחנו יצאנו לרחובות אחרי שהמשטרה השתמשה באלימות חמורה כנגד מפגינים שוחרי-שלום ושלווה אותם הגדירה הממשלה כ'פורעים'", נכתב במכתב והורחב: "המשטרה הפרה את החוק הבינלאומי בתקיפת עיתונאים, ירי כדורי גומי לעבר ראשי מפגינים ושימוש בגז מדמיע באזורים שלמים".
"אנחנו לא ניכנע לאלימות המבוצעת ע"י ממשלתנו ואנחנו לא מקבלים השעיה בלבד של החוק" נקבע במכתב. בין דרישותיהם של המוחים מצוינים ביטול מוחלט של הצעת החוק ושחרור מיידי של כל המפגינים שנאסרו ללא איום למשפט בעניינם. התנאי הנוסף שעלה במכתב הן בחירות דמוקרטיות ולהקמת וועדת חקירה עצמאית בנוגע לאלימות המשטרה, לרבות באירועי ב-12 ביוני השנה. המכתב סוכם בקריאה: "בבקשה עמדו איתן איתנו בשמירה על חירויות ואוטונומית הונג קונג כנגד הדיכוי מסין. תודה. לשכם, הונג קונגים".