סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה ביום שלישי לפנות בוקר (02.07) כי המשטרה הגיעה לקראת חצות בשיירה של אוטובוסים במטרה לאגף כאלף מפגינים שלווים שמחו כנגד חוק ההסגרה השנוי במחלוקת. שעות לפני כן, עשרות מפגינים פרצו למה שנתפש עבורם כעת כסמל המעורבות הסינית הלא רצויה בדרך החיים בהונג קונג.
"היום זה (המאבק-א"ו) נגמר, מספר אנשים נעצרו" אמר פעיל חברתי במחאה למגזין לתוך הלילה. סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי המשטרה ירתה מספר סבבים של גז מדמיע לתוך קהל המוחים. בהתאם, המוחים השתמשו, כמו מחאת 2014, במטריות על מנת להגן על עצמם מהריח החריף של אדי הגז. הגז נראה למרחקים מעל גורדי השחקים באזור.
- המלחמה שלנו, הפחד שלהם: גוף ניתור דיסאינפורמציה טאיוואני טוען כי נעשה שימוש בסרטונים ובתמונות מהלחימה בעזה במסגרת מבצעי השפעה על הציבור המקומי
- תוך מעקב רעידות האדמה בסנטוריני ובאיים הקיקלידיים, לפני שבועיים פורסמה לכל ראשי המחלקות בבית החולים רמב"ם רשימה עם דגשים למקרה של צונאמי מתקרב
- ממתין להכרעה: ממצאי חקירת נציבות שירות המדינה של תקיפת העיתונאי על ידי רמ"ט שר התקשורת הועברו אמש לבחינת אגף המשמעת בשירות
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
סוכנות הידיעות הוסיפה כי עלו דיווחים שונים על ונדליזם בבניין המחוקקים, לרבות ריסוס גרפיטי על מחשבי המקום ועל קירות. חלק מהכתובות קראו להתפטרותה של מנהיגת הונג קונג קארי לאם בשעה שאחרות קראו "כנגד הסגרה". בהתאם, "הונג קונג היא לא סין" רוסס בשחור על גבי הקיר הלבן של המקום.
מנגד, הממשל בהונג קונג קרא להפסקה מיידית של אלימות והודיע שכביכול הפסיק את העבודה על תיקונים לחוק ההסגרה ושהחקיקה תפוג ביולי שנה הבאה. לאם אמרה לאחר סבב האלימות כי "התנהגות אלימה כזו משפיעה על הערך המרכזי של שלטון החוק, והרגשתי כועסת ונסערת בנוגע לכך", והוסיפה: "אני צריכה לגנות את זה. אני מרגישה שהאזרחים מרגישים כך גם".
נכון לכתיבת שורות אלה, החוק עדיין לא נגנז סופית. במקביל, המוחים חוששים כי חוק ההסגרה לסין הוא איום ממשי על אורח חייהם. אחד המוחים השאיר כתובת בה נכתב: "זה הייתם אתם (המשטרה- א"ו) שהראיתם לנו שצעדות שלוות לא עובדות". במקביל, התקבלו דיווחים כי המוחים הציבו מכוון את קסדותיהם בתחבורה הציבורית בהפגנה אמש בכדי להזכיר לתושבי הונג קונג לא להשתמש בכרטיס הנסיעות המאפשר למשטרה לעקוב אחר תנועותיהם.
ע"פ דיווח בתקשורת המקומית, לפני כניסת המשטרה למתחם בית המחוקקים בהונג קונג, קבוצת מפגינים אילצו את המתבצרים לצאת מהמתחם בכוח. "אנחנו צריכים לעזוב ביחד. לא להשאיר אף אדם מאחור" אמר אחד המפגינים.
בבדיקה שערך עיתון "הניו-יורק טיימס" האמריקאי עולה כי קיים כרסום מתמשך מצד הממשל הסיני בזכויות האזרח בקולוניה לשעבר. בכיר בממשל הבריטי שהיה מושרש בהונג קונג, אנסון צ'אן, אמר בפני העיתון האמריקאי כי "אנחנו ראינו את בייג'ינג מהדקת את אחיזתה על הונג קונג במהלך ששת,שבע ושמונה השנים האחרונות". כלומר מאז עלייתו של שי ג'ינפינג לצמרת השלטון הסיני.