עיראק: סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה בשבת האחרונה (19.05) כי בלוק פוליטי בראשותו של האימאם השיעי הפופוליסטי מוקטדה אל-סאדר, שמתנגד למעורבות ארה"ב ואיראן במדינתו, זכה בבחירות הפרלמנטריות במדינה.
האימאם עצמו, ששנים נדחק לשוליים עקב מועמדים אחרים בחסות-איראן והוגדר על ידי גורמים אמריקאים ועיראקים כאישיות לא-צפויה, לא יכול להיבחר לתפקיד רה"מ מכיוון שלא רץ בבחירות לתפקיד. הרשימה שלו לקחה 54 מושבים בבית הנבחרים העיראקי. מה שמציב אותו בעמדת חוזק במגעים להקמת ממשלה חדשה. רשימת ברית הניצחון, בראשות רה"מ עיראק המכהן חיידר אל-עבאדי, ירדה למקום השלישי עם 42 מקומות בעוד המקום השני נלקח על ידי בלוק "האל-פתיח" עם 47 מושבים.
הבלוק האחרון מונהג על ידי האדי אל-אמירי, בעל קשרים קרובים עם איראן ובעל שליטה על סדרה של קבוצות סמי-צבאיות שמילאו חלק משמעותי בקרבות כנגד לוחמי ארגון "המדינה האסלאמית" במדינה. התוצאות הוכרזו שבוע לאחר בחירות כלליות, עם אחוז מגיעים לקלפי נמוך ביותר.
סאדר הצליח למנף את המרמור הגובר של הציבור כנגד ממשלות-בתמיכת איראנית שכשלו במתן שירותים בסיסיים ובנית בתי חולים ובתי ספר במדינה שהיתה נגועה במלחמות שבטיות ובמאבק נגד ארגון הטרור דאע"ש. הוא הצליח לגעת בשיעים מפוקחים-מאשליות וסונים שנדחקו לשוליים. הוא חידש קשרים לשכונות סוניות במקביל לשליטה ועמידה כנגד מעורבות איראנית.
סאדר נהפך לאחר הפלישה האמריקאית לעיראק סמל לאומי למאבק לכיבוש זר כאשר הוביל שתי מרידות כנגד כוחות אמריקאים במדינה- מה שגרם לאמריקאים מצדם להגדיר את המליציה שלו, צבא מהדי, האיום הגדול ביותר לביטחון המדינה המזרח-תיכונית. את מרכז כוחו סאדר שואב מאביו האייטולה העליון מוחמד סדק אל-סאדר, שנרצח בתקופת שלטונו של סדאם חוסיין.
במעוזו בסאדר סיטי בבגדאד, תומכיו הביעו חשש כי ינסו לאגוף את סאדר פוליטית. "רשימות חדשות ומועמדים ניצחו [בעבר]. אבל הם לא מסוגלים להקים ממשלה כי הפוליטיקאים הקודמים הם שועלים ואני מאמין שהם יקימו בריתות גדולות על מנת לבודד את הבלוק [הפוליטי] החדש" אמר תושב המקום מועיד חאטין.