ע"פ משרד האנרגיה, דליפת גז "מזערית" התגלתה דרך הגלאים ומקורה בעבודות המתבצעות על הטורבואקספנדרים. ע"פ עמותת שומרי הבית, נרשמו 16 תקלות שבהן הופעל לפיד האסדה. באותו יום, באתר האינטרנט של פרויקט לוויתן נכתב כי "אנחנו מבצעים בימים אלה עבודות להפעלת מערכת חדשה באסדה ויתכן שלפיד האסדה יופעל".
תקלה נוספת באסדת לוויתן, שמקורה בדליפת גז "מזערית" באחד הצינורות על אסדת הטיפול במאגר הגז, התקיימה ביום שבת האחרון. כך עולה מהודעה של משרד האנרגיה בנושא. בהודעה עוד נכתב כי משרד האנרגיה הנחה את חברת נובל אנרג'י לעצור את המשך העבודות עד לבחינה בשטח של התקלה. "מהנדסים מטעם המשרד יבקרו באסדה בימים הקרובים לתחקור ובחינה מעמיקה של האירוע. במהלך כל האירוע לא הייתה השפעה על איכות האוויר באסדה ובחוף" נכתב בהודעה. נכון לכתיבת שורות אלה, המהנדסים עדיין לא ביקרו באסדת הטיפול של מאגר הגז.
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
בהודעה באתר האינטרנט של פרויקט לוויתן נכתב כי "אנחנו מבצעים בימים אלה עבודות להפעלת מערכת חדשה באסדה ויתכן שלפיד האסדה יופעל. לפיד האסדה הופעל בשעות הצהריים והמשמעות היא כי מן החוף נראתה להבה. הלפיד הוא חלק ממערכת הפחתת הפליטות באסדה והשמוש בו מיועד לשמירה על הסביבה".
מחברת נובל אנרג'י נמסר למגזין לתוך הלילה: "ב–28 באפריל כפי שעדכנו מראש החלו עבודות להפעלת מערכת הטורבו אקספנדרס באסדת לוויתן. במהלך העבודות התרחש אירוע תפעולי ובהתאם למערכת הבטיחות של האסדה פונה הגז אל הלפיד. יודגש כי האסדה חזרה לפעילות סדירה ואין השפעה סביבתית בחוף".
בעמותת שומרי הבית מסרו בנוגע לתקלה כי "אסדת הזיקוק לוויתן התחילה בפעילות מסחרית בתשעה בינואר 2020. פחות מארבעה חודשים, וכבר ספרנו 20 תקלות, מתוכן 16 תקלות עם הפעלת הלפיד. ממוצע של תקלה אחת בכל שבוע. בנובל אנרג'י מנסים למתג את התקלות הללו בשם האנמי 'אירוע תפעולי', אבל לכל בר דעת ברור שמדובר בתקלות לכל דבר ועניין, אירועים שעליהם לנובל אין כל שליטה", והוסיפו: "כל הפעלת לפיד כזו מחייבת את נובל אנרג'י, עפ"י הנחיות המשרד להגנת הסביבה, בהפקת דו"ח תקלה שיוגש למשרד בתוך שבועיים מהתרחשות התקלה. האם נובל מגישה את הדו"חות הללו במועדם? מה כתוב בהם? הציבור הישראלי טרם נחשף ולו לדו"ח אחד".
"אנו חוששים כי נובל אנרג'י ביצעה בפרויקט לוויתן 'קיצורי דרך' שמטרתם לעמוד בלוחות הזמנים ובתקציב המדולדל של החברה, וכי התקלות בלוויתן מאז התחלת ההפקה הן סימן לכך. אנו בישראל עלולים לעמוד בפני בעיות קשות בלוויתן, החל מתקלות 'קטנות', ועד לתקלות משמעותיות עם תוצאות פוטנציאליות קטסטרופליות" מסרו בעמותה, וקבעו: "למדנו לאחרונה שנובל אנרג'י הפעילה עד כה את אסדת לוויתן ללא חלק עיקרי במערכת ה'סגורה' להפחתת פליטות, הטורבו-אקספנדר. נובל, שהתהדרה במשך כשנתיים ביכולותיה הפלאיות של המערכת ה'סגורה' שלה, לא טרחה כמובן לעדכן את המשרד להגנת הסביבה או את הציבור, לגבי רמות הזיהום הנפלטות מהאסדה במהלך התקופה שבה לא מופעל הטורבו אקספנדר. נראה שהמושג 'שקיפות' בלקסיקון של נובל אנרג'י, הוא ריק מכל תוכן".