כך עולה מדו"ח מצב של הארגון ההומניטרי משבוע שעבר. בדו"ח עולה כי גופותיהם של הצוות הרפואי- שתי נשים וגבר- נמצאו במערכות הניקוז בעיירה ליד תל אבייד. באחת התמונות במסמך נראית גופה של אחת האחיות עם סימני אלימות.
"לאחר עזיבת כל ארגוני הסיוע הבינלאומיים, יש לחץ על ארגוני הסיוע ההומניטרי המקומיים וחוסר תיאום של הארגונים בשטח עם סוכנויות האו"ם" נכתב בהודעה לתקשורת של הארגון, ונקבע כי "אנו תמיד נמשיך את עבודתנו בדרך זו, של לתמוך בעקרונות ההומניטריים הבינלאומיים, כי אנחנו לא יכולים לראות אנשים מתים או סובלים". בהודעה הרחיבו כי "אנחנו עדיין מגנים על הרעיונות של החוק הבינלאומי ועקרונותיו. אך אמונתנו בהומניות של הקהילה הבינלאומית אבודה".
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
בהודעה נטען כי מאז תחילת הלחימה כ-200 אלף תושבי האזור מצאו את עצמם עקוריםו-500 אלף ללא אספקת מים. ע"פ מספרי הארגון המקומי, מתחילת המתקפה הטורקית ועד כניסת הפסקת האש הזמנית ב-22 באוקטובר נקבע מותם של 85 תושבים ו-248 נוספים נפצעו או נפגעו נפשית. הנתונים המועברים עדיין לא ברורים לחלוטין בשל ריבוי מציאת "גופות מעוותות" ובשל העובדה כי במהלך הפסקת האש המוצהרת צצו דיווחים על המשך לחימה בצפון-מערב סוריה.
בעיתונות העולמית דווח בשבוע שעבר כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ונשיא טורקיה רג'פ טייפ ארדואן סיכמו על מתווה פשרה במהלכו הכוחות הדמוקרטים הסורים (SDF) בראשות הכוחות הכורדים יסוגו מאזור חיץ בן 30 ק"מ ליד גבול טורקיה-סוריה ובמקביל הלחימה תיפסק. עיתון הטלגרף הבריטי דיווח כי רוסיה וטורקיה ינהלו סיורים צבאיים באזור על מנת לוודא כי ההסכם מיושם. במקביל, מפקד כוחות הכוח הצבאי הדמוקרטי ברוג'בה הודיע בשבוע שעבר כי כל כוחותיו נסוגו מהאזור.