"אליטה: מלאך קרב" מוקרן במחוזותינו וזה אומר שהגיע הזמן להגשים חלום ילדות. ראש המרכז לטכנולוגיית מוסיקה של אוניברסיטת ג'ורג'יה-טק, הפרופ' גיל ויינברג, התראיין למערכת לתוך הלילה על הפיתוח הייחודי שיכול לשנות חיי אנשים- הפרוטזה המבוססת טכנולוגיית אולטרה-סאונד.
"התחלנו במהות של לעזור, אבל מהר מאוד הפך להיות גם אינטראקטיבי" אמר לנו ויינברג, והוסיף: "אני מאמין שבשימוש הנכון טכנולוגיה יכולה להעשיר את החוויה".
ויינברג הרחיב כי "הרעיון ליד בטכנולוגיית אולטרה-סאונד היה בתמצית ניסיון לייצר מחטים של אולטרה-סאונד שיושבים קרוב יותר לשריר. שיקבלו תזוזות ספציפיות", וחידד: "באולטרה-סאונד הכל נראה שונה, אך בצורה בצורה ברורה".
ויינברג הוסיף כי במהלך הפיתוח ובתהליך המו"פ משתמשים בלמידת מכונה וכי מטרת הטכנולוגיה היא לעזור ראשית לגידמים. כל הפרויקט המדהים והמהפכני החל עם מייל פשוט שנשלח לויינברג ממתופף בשם ג'ייסון בארנס שנפצע ללא הכר בתאונה קשה. "הוא היה מתופף ובנה לעצמו משהו מאולתר אך לא יכל לנגן כמו שרצה" הרחיב ויינברג, והוסיף: "הוא חיפש רובוטיקה עם אותות חשמליים".
"הוא רצה חיישנים ושיינתן לו שליטה ככל הניתן" אמר ויינברג. מבחינתו, העניין היה גם "להכניס את המחקר של בינה מלאכותית. ניתן לו מקל שהוא ישלוט עליו ואחר בעל מחשבה משל עצמו". כך גופו של ג'ייסון היה יכול להמציא מקצבים ויצירות חדשות שגוף אנושי לא יכול ליצור אלא רק להגיב אליהן. אותו מקל נוסף משתמש באלגוריתמים על מנת להגיב ולחזור תנועות אנושיות. "אולי ניתן לך לעשות יכולות שאין אך אף אחד אחר שיכול לעשותם- 20 תיפופים בשנייה, ביחד 40 תיפופים בשנייה". לפני שש שנים, החלו הופעות עם ידו של ג'ייסון. לפני ארבע שנים, החלו סיבובי הופעות עם יד שלישית שיכולה להיצמד לכל אדם. יד שיכולה לקבל הוראות בצורה מדויקת יותר מהשריר עליו היא נחה.
ג'ייסון כיום מנגן כבר על פסנתר. "זו רק פלטפורמה לתחומים חדשים של יצירתיות" קבע ויינברג והוסיף כי בנוגע לפרויקט קיימות תחושות של "התרגשות, היתרונות דיי ברורים וברגע שאנשים ינסו מאמין שילך".
הפניות לפיתוח הן יומיומיות. "נכי צה"ל פנו אליי באופן אישי, יש פניות אפילו מגופים אך לא מהארץ". לדבריי פרופ' ויינברג, השלב הבא הוא מסחור. מסחור שיעזור להרבה אנשים. אפילו בצורה ניכרת בארצנו הקטנטונת.