התחקיר, שפורסם גם באתר החדשות וינט, של ה"סאנדיי טלגרף" חשף כי מבניין בפרברי ביירות מתקיים המחנה בו הארגון מלמד במשך עשרה ימים את חניכיו איך ליצור רשתות פרופילים מזויפים ברשתות החברתיות. מומחה לפייק ניוז, אופיר בראל, למערכת לתוך הלילה: "זו פעם ראשונה שאני רואה שדבר כזה מתרחש בעולם הערבי".
בתחקיר של עיתון "הסאנדיי טלגרף" עולה כי ארגון הטרור חיזבאללה מעביר מזה שמונה שנים חוות טרולים ומחנות אימונים בהפצת פייק ניוז. התחקיר, שמבוסס על 20 ראיונות שנערכו עם אנליסטים, פוליטיקאים, מומחי רשתות חברתיות, איש שירות חשאי עיראקי ומספר חברים לשעבר ב"צבאות אלקטרוניים" חושף כי אלפי פעילי רשת אומנו ע"י הארגון במטרה ליצור "צבא אלקטרוני" של דיסאינפורמציה.
- דג, אדם, עולם: תערוכה חדשנית חוצת זמן ומקום תציג לראשונה פריטי אומנות וארכיאולוגיה במוזיאון הימי הלאומי
- בז לחוק? משטרת ישראל ופקחי רשות הטבע והגנים הצילו אמש בז מצוי שהוחזק בחצר בית בעיר לוד
- "בשווי מוערך כולל של מיליוני שקלים": זוג נעצר בחשד להברחת אלפי מטבעות כסף עתיקים ומאות ציפורים מוגנות
- רשות הטבע והגנים: ב-2024 נתפסו 283 חיות בר וערכי טבע מוגנים שהוחזקו או נסחרו בניגוד לחוק
- צה"ל הציב כוחות מג"ל בציר בתוך רצועת עזה לפני חודש
הסטודנטים, שמוטסים ללבנון, מגיעים מעיראק, סעודיה, בחריין וסוריה. במסגרת הקורס, לומדים הסטודנטים כיצד לבצע פוטושופ לתמונות, לנהל מספר רב של חשבונות מזויפים, לערוך סרטוני וידאו, לעקוף את מדיניות הצנזורה של פייסבוק ולהפיץ ביעילות דיסאינפורמציה ברשת.
"כמו שיש ברוסיה את המרכז לחקר האינטרנט שמעסיק טרולים שמפיצים פייק ניוז- אז כך גם חיזבאללה עושה" אמר אופיר בראל, מומחה לפייק ניוז, והוסיף: "העניין הזה של חוות טרולים זה לא משהו חדש. ראינו את זה כמובן ברוסיה, יש גם בצפון מקדוניה ומניח שיש במקומות נוספים. יחד עם זאת, זו פעם ראשונה שאני רואה שדבר כזה מתרחש בעולם הערבי".
"החיזבאללה הוא ארגון פרו-איראני. למעשה, התחקיר הזה קשור למה שהצבעתי בעבר על התפתחות של דיסאינפורמציה איראנית. הם נהיים יותר משוכללים, ומגיעים ליותר אנשים. הם משתפים פעולה כנראה עם מקורות רוסיים. בהחלט החשש לטווח הארוך, שדיברתי עליו לפני מספר חודשים, שטקטיקות מתוחכמות של תעמולה ודיסאינפורמציה ששאובות מהעולם הרוסי, מהניסיון הרוסי- יגיעו לאיראן ומשם לישראל. כנראה שהחיזבאללה זה הצינור שדרכו הכל עובר. משהו שאנשים שעוקבים אחרי דיסאינפורמציה צריכים לשים לב אליו" אמר בראל.
בשנת 2018 פרסמה חברת אבטחת הסייבר קלירסקיי הישראלית תחקיר ודו"ח מפורט על הפעילות האיראנית ברחבי העולם. ע"פ הדוח, איראן הפעילה 98 גופי תקשורת מזויפים ב-28 מדינות. זאת תוך הצגת התכנים ב-29 שפות שונות. הרשת התמקדה בעולם הערבי, אך כללה דיווחים מזויפים בשפות האנגלית, הצרפתית ספרדית ואף עברית דרך מגזין מזויף שנקרא "תל אביב טיימס".
בהתאם, מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, חשף כי הרשת החברתית חסמה במהלך משמעותי רשתות של חשבונות רוסיים ואיראנים מזויפים שנועדו לבצע מניפולציות על דעת קהל. אחד היעדים שנרשמו היו בחירות 2020 לנשיאות ארה"ב.