זאת בהתאם לדרישת התנועה לאיכות השלטון משר הביטחון ורה"מ החליפי, ח"כ בני גנץ, להורות על ועדת בדיקה במשרדו בנוגע לפרשת המניות-צוללות. בפניית סגלוביץ נכתב כי "יש להחזיר את האמון בנושא רכש במערכת הביטחון, מערכת שאתה עומד בראשה". מסביבתו של ח"כ בני גנץ לא הגיבו לדברים.
ח"כ יואב סגלוביץ (יש עתיד-תל"ם) פנה אמש (17.06) לשר הביטחון ורה"מ החליפי, יו"ר כחול לבן בני גנץ, בבקשה כי יפעיל את סמכותו להקמת ועדת בדיקה משרדית בנוגע לתהליך קבלת ההחלטות בפרשת הצוללות. במכתב, שהגיע לידי מערכת לתוך הלילה, סגלוביץ פונה לגנץ במטרה "להפעיל את סמכותך החוקית לבצע בדיקה מערכתית במשרד הביטחון בדרך קבלת ההחלטות בנושא הרכש, צוללות וספינות טילים במה שמכונה 'פרשת הצוללות'".
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
"ברור כי בנסיבות הפוליטיות, לא ניתן להקים ועדת חקירה ממלכתית בממשלה הנוכחית. למרות זאת, ראוי ונכון שתפעיל את סמכותך החוקית לבצע בדיקה במשרד הביטחון בדרך קבלת ההחלטות בפרשה זו" כתב סגלוביץ, והוסיף: "גילויי שחיתות כפי שמופיעים לכאורה בנושא רכש בטחוני כפי שבאים לידי ביטוי בהמלצת המשטרה, מחייבים בדיקת עומק, זאת על מנת להבטיח שאירועים מסוג זה לא יישנו בעתיד וכדי שניתן יהיה להפיק לקחים מאירועים חמורים אלה. יש להחזיר את האמון בנושא רכש במערכת הביטחון, מערכת שאתה עומד בראשה".
סגלוביץ המשיך: "מלכתחילה, עמדתה של מערכת הביטחון הייתה שאין צורך בצוללת שישית. לאור זאת, מתחדדת השאלה מדוע היה צורך בצוללת שישית", וקבע: "היה וכאשר תתקיים אפשרות להקים ועדת חקירה ממלכתית, ללא ספק, ממצאי הבדיקה המערכתית שתערוך, יסיעו לוועדה ככל שתקום. הזמן שעובר ללא טיפול וללא בחינה ובדיקה, אינו מיטיב עם זיכרון האנשים ואיסוף חומר ככל שיידרש".
"לאור העובדה כי בסמכותך לפעול כאמור ולאור התחייבויות שנשאת בהזדמנויות רבות ובהצהרותיך כי בכוונתך להקים ועדת חקירה ממלכתית בנושא פרשת הצוללות וספינות המגן…אני סבור כי חובתך העניינית והציבורית כשר הביטחון של מדינת ישראל, להורות על בדיקה מעמיקה בנושא זה. לפעול לבירור הכשלים והבעיות הערכיות והנוהליות שהובילו לחקירה פלילית בקודש הקודשים של הביטחון הלאומי" כתב סגלוביץ.
כזכור, פרשת הצוללות, או תיק 3000, היא חקירה פלילית שנוהלה ע"י יחידת להב 443 במשטרת ישראל מאז פברואר 2017. במסגרת הפרשה נחקרו חשדות להטיית מכרזים הקשורים לרכש צוללות דולפין מתקדמות וספינות סער מחברת טיסנקרופ. בין 2009 עד 2017. "במרכז הפרשה שתי עסקאות: אחת לרכישת שלוש צוללות (בשווי 5.1 מיליארד אירו) והשנייה, לרכישת ספינות טילים (בשווי 430 מיליון אירו)" נכתב בפנייה. בשמונה בנובמבר 2018, הודיעה המשטרה על סיום חקירתה בפרשה ופרסמה את עמדתה שהתגבשו ראיות מספיקות כדי להעמיד לדין מספר נחקרים באשמת שוחד, מרמה, הלבנת הון ואישומים נוספים. ע"פ כלכליסט, בין הנאשמים בפרשה ניתן לרשום את מפקד חיל הים לשעבר, האלוף אליעזר (צ'ייני) מרום, המשנה לראש המטה לביטחון לאומי לשעבר, תא"ל (במיל') אבריאל בר יוסף, ראש לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו לשעבר, דוד שרן ובן דודו של רה"מ, עו"ד דוד שמרון.
במקביל, התנועה לאיכות השלטון עתרה שלשום לבית המשפט העליון בדרישה להורות על חקירה פלילית נגד רה"מ נתניהו בנוגע לפרשת המניות-צוללות. בג"צ קבע כי על בג"צ הורה על הצדדים להגיש תגובה מקדמית עד השישה באוגוסט השנה. בין המשיבים שר הביטחון רה"מ החליפי, יו"ר כחול לבן בני גנץ, ושר המשפטים אבי ניסנקורן.
נכון לכתיבת שורות אלה, לא נמסרה תגובה מסביבתו של שר הביטחון.