בהמלצות הוועד האולימפי הישראלי לספורטאי המשלחת ומאמניהם ניתן דגש מיוחד למניעת זיהומים בדרכי הנשימה העליונות, זאת לאור ריבוי מקרי השפעת ובשל החשש "מפני ה'וירוס הסיני' בתקופה זו של השנה". בד בבד, שני מוסדות להשכלה גבוהה בישראל כבר קבעו "קו חם" בנושא וירוס הקורונה ושלחו הבהרות ללומדים בהם.
עקב בהלת וירוס הקורונה, הוועד האולימפי הישראלי לא עושה הנחות. בהמלצות הוועד האולימפי הישראלי לספורטאי ומאמני משלחת אולימפיאדת טוקיו 2020 שמו דגש מיוחד למניעת זיהומים בדרכי הנשימה העליונות. זאת בהתאם לריבוי מקרי השפעת ובשל חשש מוירוס הקורונה. כך נודע למגזין לתוך הלילה השבוע. בד בבד, גורם בוועד האולימפי מסר כי עקב הוירוס חלק מהמשלחת שהיו צריכים לעבור בקונקשנים בהונג קונג ביקשו לשנות את הטיסות. אחרים שהיו צריכים לטוס למחנה אימונים ביפן-ויתרו עליו.
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
בהנחיות הוועד האולימפי נכתב כי שמונה עד 17 מהספורטאים עלולים לחלות במחלה זיהומית במהלך תחרות מסדר גודל של משחקים אולימפיים או של אירועים רב-ענפיים אחרים. עוד נכתב כי "מרבית הזיהומים תוקפים את מערכת הנשימה העליונה. המקום השני בשכיחותו הוא זיהומים במערכת העיכול". אחת ההנחיות שניתנה היא "צמצמו ככל האפשר לחיצת ידיים".
בד בבד, הנחיות נוספות ניתנו בתחומי הפיזיולוגיה והרפואה בנוגע שיפור איכות השינה, התנהגות בטיסות ממושכות והתמודדות עם יעפת (ג'ט-לג), מניעת זיהומים במערכת העיכול והימנעות מפגיעות חום ניתנו גם כן. יו"ר הוועדה הרפואית של הוועד האולימפי בישראל, הפרופ' גל דובנוב-רז, והמנהל המדעי של הוועד האולימפי בישראל, מולי אפשטיין, מסרו בתחילת המסמך כי: "תפקוד מיטבי באימונים ובתחרויות מצריך מכלול גורמים שיפעלו בצורה הטובה ביותר. ידוע שכל סנטימטר, כל חלקיק שנייה או נקודה, וכל תנועה שאינה במקום עשויים להיות ההבדל בין הישג מוצלח לבין החמצה בתחרות", והוסיפו: "אין ספק שאימון טוב הוא הבסיס להתקדמות ולשיפור, נוסף לתזונה נכונה, לשתייה מספקת ולהכנה מנטאלית נאותה. עם זאת, ישנם תחומים חשובים נוספים שמשפיעים על תפקודו של הספורטאי במהלך היממה – במנוחה, באימון ובתחרות".
בכתיבת ההנחיות השתתפו אנשי צוות הליווי המדעי-רפואי של הספורטאים האולימפיים: ד"ר דליה נבות-מינצר, רופאת נבחרת השייט של ישראל ורותם כסלו-כהן, פיזיולוגית, שתיהן מהמרכז לרפואת ספורט ולמחקר במכון וינגייט. במקביל, דיווחי וירוס הקורונה בסין לא פסחו גם על מוסדות לחינוך גבוה בישראל, להם יש סטודנטים וסגל החוזר מסין.
במכתב הממוען אל "חברי קהילת אוניברסיטת תל אביב" נכתב השבוע כי "עקב התפשטות נגיף הקורונה בסין ומחוצה לה והעובדה שיש לאוניברסיטת תל אביב מערכת קשרים עם סין הבאה לידי ביטוי בנוכחות של סטודנטים ואורחים אקדמיים סינים בקמפוס, תנועה של חברי סגל אל ובחזרה מסין ועוד , קיימה בימים האחרונים הנהלת האוניברסיטה סדרת התייעצויות פנימיות ועם גורמים במשרד הבריאות האמונים על הנושא" , והוסיפו: "בשלב זה אין חשש מידי לבריאות הציבור אבל יחד עם זאת עלינו להגביר ערנות ולהיערך לאפשרויות שונות בעתיד".
בין ארבעת ההנחיות שניתנו לבאי האוניברסיטה ממנכ"ל האוניברסיטה, גדי פרנק, נכתב כי ביה"ס הבינלאומי ירכז את המידע בנוגע לנגיף והפיכת מספרו ל"קו חם" בנוגע לדיווחים והעברת מידע לגביו. בסוף המכתב נכתב כי יש בקמפוס האוניברסיטה "מספר משמעותי של סטודנטים ואורחים אקדמיים מסין שהגיעו אלינו עוד לפני התפרצות המחלה. אין כל הבדל בין אנשים אלו לכל אחד מאתנו בהקשר של בריאות הציבור, ואנו מבקשים בכל לשון של בקשה להימנע מכל גילוי של אפליה או יחס עוין כלפיה", וקבעו: "ראוי לזכור כי לרבים מהם משפחות וחברים בסין והם עוברים כעת תקופה מאוד לא קלה ולהתחשב בכך ככל הניתן".
בטכניון בחיפה קבעו גם במכתב לסטודנטים לפני שבועיים כי "עלו לאחרונה שאלות לגבי האופן בו אנו נערכים אל מול הסיכון הכרוך בהתפשטות הנגיף" עקב תנועה של חברי סגל מקמפוס המוסד בגוואנגדונג, והסבירו: "הנהלת הטכניון קיימה בימים האחרונים סדרת התייעצויות פנימיות וכן התייעצה עם גורמים במשרד הבריאות האמונים על הנושא. בשלב זה אין חשש מידי לבריאות הציבור בקמפוס אבל יחד אם זאת עלינו להגביר ערנות ולהיערך לאפשרויות שונות בעתיד". עוד נקבע כי יהיה אדם מטעם המרכז הבינלאומי של המוסד האקדמאי שירכז את המידע בנושא.
מנכ"ל הטכניון, הפרופ' בועז גולני, כתב במכתב כי "בטכניון מעל ל -100 סטודנטים ואורחים סיניים שהגיעו אלינו עוד לפני התפרצות המחלה. אין כל הבדל בין אנשים אלו לכל אחד מאיתנו בהקשר של בריאות הציבור ואני מבקש בכל לשון של בקשה להימנע מכל גילוי של אפליה או יחס עוין כלפיהם". כמו באוניברסיטת תל אביב, הוסיפו כי לרבים מהם משפחות וחברים בסין והם עוברים כעת תקופה מאוד לא קלה ולהתחשב בכך ככל הניתן וכי דף שאלות ותשובות בנושא יפורסם בהקדם.