בסקר המכון הישראלי למדיניות חוץ אזורית עוד נקבע שאחריו בהפרש של שלושה אחוזים עומד רה"מ בנימין נתניהו עם תשעה אחוזים מהנשאלים. שר החוץ המכהן ישראל כ"ץ עומד במקום האחרון עם שלושה אחוזים בלבד. 40 אחוזים מהנשאלים לא היו בעלי דעה בנושא.
בהתאם, עוד נקבע בסקר כי 26 אחוזים מהנשאלים לא הסכימו עם האמירה כי חלה ירידה במעמד משרד החוץ. זאת למרות הפרסומים האחרונים על מעמדו ותקציבו הירוד של המשרד. 77 אחוזים מהנשאלים הביעו תמיכה באמירה כי ממשלת ישראל היוצאת הצליחה בקידום היחסים עם ארה"ב. מנגד, 65 אחוזים מהנשאלים תמכו באמירה כי ממשלת ישראל נכשלה בקידום יחסי ישראל-הפלסטינים.
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
במסמך אחר של המכון עלה כי חלה מגמה במרחב הפוליטי בשימוש יחסי חוץ ככלי פוליטי ע"י ראשי מפלגות, תוך אי-העמקה בתכנים של אותם יחסים. "נתניהו עשה שימוש בזירת יחסי החוץ סביב מערכת הבחירות והוביל למפגשים מדיניים רבים כחלק מקמפיין פוליטי" נקבע במסמך, והורחב: "מפלגות האופוזיציה נמנעו ברובן מלתקוף אותו בזירה זו, בה הוא נתפס כמצליח, ולא הציגו מדיניות סדורה בתחום מדיניות החוץ". עוד נקבע במסמך כי נתניהו "נסוג ממדיניות העמימות ביחס לתקיפות ישראל בסוריה". בהקשר המדיני-פלסטיני, הדו"ח קבע כי נתניהו נתן "אמירות ברורות לפיהן ישראל פועלת לשמר את הפיצול הפנים-פלסטיני על מנת להימנע מהצורך להתקדם במשא ומתן לשלום, ומעוניינת לקדם סיפוח דה-פקטו של שטחים מהגדה המערבית".
מגמה נוספת שעולה מהמסמך היא מגמת השלטון הישראלי להימנע ממלחמה בעזה, לשמר את שלטון חמאס ופגיעה מכוונת ברשות הפלסטינית. ע"פ המסמך, ישראל "ניהלה משא ומתן עם החמאס, הסכימה לתיווך של קטאר, מצרים והאו"ם, ונתנה אור ירוק להזרמת סכומי כסף גדולים מקטאר לרצועה". מנגד, נכון לכתיבת שורות אלה, נמשכות צעדות השיבה והפרחת בלוני תבערה בגבול הרצועה בשגרה.
הסקר נערך בין 700 נשאלים מהמגזרים היהודי והערבי במדינת ישראל. טעות הדגימה בו היא 3.5 אחוזים.