זאת לאור פרסום כתב חדשות 12 עמית סגל בנושא. התנועה דורשת לפתוח בחקירה נגד מפכ"ל המשטרה דאז, רוני אלשיך, פרקליט המדינה לשעבר, שי ניצן, והשר לביטחון פנים לשעבר ושגריר ישראל באו"ם היום, גלעד ארדן. ממשרד מבקר המדינה נמסר: "החומרים בעניין התקבלו במשרדנו מוקדם יותר השבוע ונבחנים כעת על ידי מבקר המדינה".
התנועה לאיכות השלטון פנתה ביום רביעי האחרון (09.09) למבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, בדרישה לחקור את טיוח הריגתו של יעקוב מוסא אבו אל-קיעאן על ידי צמרת אכיפת החוק. "ממידע חמור אשר פורסם בתקשורת בימים האחרונים, ובפרט בכתבתו של עמית סגל, עולה חשש ממשי כי דבר נסיבות מותו של מר מר יעקוב מוסא אבו אל-קיעאן ז"ל טויחו לכאורה על ידי גורמים בכירים במערכת אכיפת החוק דאז, לרבות השר לביטחון פנים, מפכ"ל המשטרה ופרקליט המדינה, אשר ביקשו להסתיר את התנהלות המשטרה באירוע הירי בו נהרג מר אל-קיעאן, תוך הכפשת שמו של מר אל-קיעאן והצגתו כמחבל לאומני, חרף חקירות מח"ש והשב"כ בהן נטען כי כלל לא היה מדובר בפיגוע טרור" נכתב בפנייה, והוסיפו בסעיף אחר: "טרם בדיקת התקרית החמורה והשלמת החקירה בנדון, מיהרה צמרת אכיפת החוק דאז ובראשה השר לשעבר לביטחון פנים, גלעד ארדן, כמו גם פרקליט המדינה לשעבר, עו"ד שי ניצן ומפכ"ל המשטרה לשעבר, רוני אלשיך, להציג את התקרית כפיגוע דריסה על רקע לאומני ולצייר את מר אל-קיעאן כמחבל, ואת השוטרים שירו בו כמי שעשו את המוטל עליהם על מנת לנטרלו".
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
"מפרסומים בתקשורת בימים האחרונים אשר הגיעו לידיעת התנועה, ובפרט פרסום כתבתו של העיתונאי מר עמית סגל מיום 2020.9.8 ,עולה כי בהתכתבות פנימית בין פרקליט המדינה לשעבר ניצן לבין ראש מח"ש דאז, בה דרש ראש מח"ש לנקוט אמצעים כנגד המפכ"ל אלשיך בגין הדלפות שביצע לכאורה לעיתונות כנגד מח"ש בעניין זה, עולה כי פרקליט המדינה אכן סבר כי התנהלותו של אלשיך בנדון הייתה שערורייתית, אולם עקב שיקולים פוליטיים לא יבצע זאת" כתבו בתנועה, והסבירו: "מהדברים האמורים עולה תמונת מצב מדאיגה, לפיה כלל ראשי מערכת אכיפת החוק הקפידו לטייח כשלים חמורים בהתנהלות הכוחות המשטרתיים באירועי פינוי הכפר אום אל-חיראן ואת נסיבות מותו של אזרח המדינה, ואף צבעו את האירוע כולו כפיגוע טרור, תוך הצגתו של מר אל-קיעאן כמחבל תוך הכפשת שמו וזכרו".
"על פי הפרסומים, עולה כי חרף ממצאים חמורים אודות התנהלות הכוח המשטרתי באירוע, כשנה וחצי לאחר האירוע, פרקליט המדינה לשעבר שי ניצן הורה לכאורה כי אין די בראיות על מנת לקבוע בוודאות אם מדובר בפיגוע טרור או אם לאו. כך, נמנע ניצן מלנקות את שמו של אבו אל-קיעאן ובכך למעשה ועל פי הפרסומים נתן יד בטיוח התקרית החמורה בה ירו שוטרים באזרח" הוסיפו בתנועה. במכתב תהו בתנועה האם "חקירת השוטרים אשר ירו במר אבו אלקיען נעשתה כדין? האם החלטת פרקליט המדינה לשעבר, מר שי ניצן, לסגירת תיק חקירת השוטרים היורים ניתנה כדין והאם אין מקום לפתוח את החקירה מחדש לאור הנסיבות החדשות אשר התגלו בימים האחרונים? מדוע טויחו נסיבות המקרה האמיתיות בדבר הירי במר אל-קיעאן על ידי השוטרים המעורבים ונסיבות דריסת השוטרים, תוך הטעייה חמורה של הציבור? מי היו הגורמים אשר הובילו את מעשי הטיוח ואחראיים לו?", וקבעו: "לאור חומרת הדברים והיקפם, כמו גם פגיעתם בעקרונות בסיסיים בשיטת המשפט במדינתנו כגון שלטון החוק, שקיפות ותקינות מנהלית, יש לפתוח בהליך ביקורת נרחב בעניין שאלות אלה, לרבות הסקת מסקנות אישיות הנוגעות לאחראיים למחדל זה. לפיכך, התערבותו של כבוד מבקר המדינה נחוצה ואף הכרחית בעניין זה".
ממשרד מבקר המדינה נמסר: "החומרים בעניין התקבלו במשרדנו מוקדם יותר השבוע ונבחנים כעת על ידי מבקר המדינה, בהתייעצות עם גורמי המקצוע במשרדו".