בשבועיים הראשונים של חודש יוני עולה כי 77.17 אחוזים מהחופים שנמדדו דורגו כ"נקיים" עד "נקיים מאוד", לעומת 67.19 אחוזים במדד הקודם. השרה להגנת הסביבה, ח"כ גילה גמליאל: "בהובלה נכונה – ניתן לשנות מציאות בשטח".
במדד "חוף נקי" של המשרד להגנת הסביבה עולה כי בשבועיים הראשונים של חודש יוני 77.17 אחוזים מהחופים הנמדדו דורגו כ"נקיים" עד "נקיים מאוד", לעומת 67.19 אחוזים במדד הקודם. בהתאם, רמת הניקיון בחופים בשנה שעברה 67.69 אחוזים מהחופים נקיים עד נקיים מאוד. מתחילת השנה 57.58 אחוזים מחופי ישראל היו נקיים לפחות 70 אחוזים מהזמן. ע"פ המדד, הרשויות החופיות הנקיות ביותר הן: אשדוד, תל אביב- יפו, הרצליה, בת ים, נתניה, עכו, חוף השרון, מטה אשר וחופי רשות הטבע.
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
השרה להגנת הסביבה, ח"כ גילה גמליאל, מסרה בהתייחס לנתונים: "התוצאות החיוביות של מדד ניקיון החופים והמגמה החיובית של השנים האחרונות הן תוצאה של הפעולות הרבות שביצענו והתקציבים המשמעותיים שהעברנו לרשויות. בהובלה נכונה – ניתן לשנות מציאות בשטח. יש עוד הרבה עבודה לפנינו, ואני קוראת לציבור בישראל לגלות אחריות, לא להגיע לים עם פלסטיק חד-פעמי, לא להשאיר פסולת בחופים וליהנות מחופים ומים נקיים לאורך כל השנה".
"מדד חוף נקי" הוא כלי המשמש להערכה אחידה ואובייקטיבית של מידת ניקיון חופי הארץ הלא מוכרזים בים התיכון ובמפרץ אילת, ומהווה חלק מתוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה. במסגרת זו, נשלחים מפקחי היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית במשרד לבדוק את ניקיונן של 66 רצועות חוף לא מוכרזות לאורך כ-153 ק"מ בכלל הרשויות החופיות בים התיכון ובמפרץ אילת.
ע"פ הודעת המשרד, עד 90 אחוזים מהפסולת הימית מורכבת מחומרי פלסטיק שונים. בהתאם, כלים חד פעמיים (שאינם נכללים ברכישת מזון ממסעדות -א"ו), כ-60 אלף טונות, מהווים כשישה אחוזים מפסולת הפלסטיק בישראל. בד בבד, במחקרים בשנים האחרונות עלה כי 58 אחוזים מהפסולת בים ובחופים מקורה ביבשה. כלומר בציבור לא אחראיים. בצפון המדינה, כ-80 אחוזים מהפסולת בים ובחופים ממקור יבשתי. מהמשרד להגנת הסביבה נמסר כי הוא קורא לציבור לא לבוא עם כלים חד פעמיים ולנקות את החוף לאחר השימוש בו.