בארץ

מאמר דעה: נפרצה הדרך

עם התחממות פרשת 3000, דבר הדורש את פתיחתה המחודשת והתנצלותו של היועמ"ש. חשבתם כלפי ביבי? הכוונה הייתה כלפי המשטרה והציבור. מי שכנראה הרוויח על חשבון סרסור ביטחון המדינה דינו בכלא. נקודה. לא פלא שכל קמפיין הליכוד עשה סיבוב פרסה מ"רק ביבי" ל-פלאפון, פלאפון, פלאפון".

משהו לא מתחבר לי עם חשיפת עמית סגל את מה שהגדירו בשביל הוספת דרמה מכוונת "פרשיית הפלאפון הפרוץ". הסיבות לסקפטיות ולתהיות שלי מרובות ומגוונות. ראשית, גנץ היה ראש אחד מגופי הביטחון הגדולים במדינת ישראל. הסיכוי שלא תדרכו אותו על ביטחון סייבר שואף לאפס. שנית, העובדה שמי שחשף את הסיפור הוא לא אחר מאשר עמית סגל, עיתונאי ביום ושופר לתקשורת של השלטון בלילות בפוטנציה, מצביע על כך שמי שנתן לו את המידע הוא גורם פוליטי. המחשבה שלי נודדת לתהייה איזה גורמי ביטחון יש לעמית סגל בהיותו כתב פוליטי? מה הקשר שלו לשירות הביטחון הכללי? לא עולות לי תוצאות.

שלישית, התהייה היא מי סיפק ליו"ר כחול-לבן את הפלאפון כראש- לשעבר של הצבא הישראלי? האם הגורם הזה לא משהו שאנחנו מכירים? גוף שהוכפף בשנים האחרונות למשרד רה"מ? איני יודע. אני יכול רק לנחש בצורה בינארית. כן או לא. מחשבה אחרת שעולה בראש היא המקריות המוזרה כי עוד יריב פוליטי של רה"מ נתניהו, הלוא הוא יו"ר העבודה לשעבר והרמטכ"ל לשעבר אהוד ברק, נפרץ אף הוא על ידי גורמים זרים לפני חמישה חודשים. תקופה בה היו שמועות על כניסתו מחדש לפוליטיקה הישראלית. יש לזכור, ברק ניצח בעבר את בנימין נתניהו. כניסתו האפשרית אולי הכניסה מישהו אחר ללחץ? בחשיפה של תכנית עובדה דווח על ידי אילנה דיין כי גורמים זרים נתנו את המידע מהפלאפון הפרוץ של ברק לידי האיראנים. קרי, לא האיראנים פרצו. מישהו אחר.

למרות מאמרו האחרון ב"הארץ", אני חולק על רה"מ ושר הביטחון לשעבר אהוד ברק. לא נראה לי אישית סביר שתהיה זו פעילות פישינג פשוטה. אם זה מערב גורם אנושי- זה אומר קצוות פתוחים. באם זה חלק מהמערכת- זה אומר שנדרשת פעולה מונעת על מנת שלא יירשם בלוג המערכת. ומי אנחנו שנפקפק שרה"מ הינו אובססיבי לשליטה.

משום מה, עלו לי מתהיות אלו שני אזכורים ספציפיים- אמירתו של ראש השב"כ נדב ארגמן וכתבה של בלומברג. בשעתו, על פי דיווח של חדשות 13: ארגמן נשא דברים בהרצאה סגורה ואמר "סין משפיעה באופן מסוכן על ישראל, דרושה חקיקה בעניין". עוד הרחיב ארגמן במועד אחר כי ישנה אפשרות גבוהה שמעצמה זרה תנסה להשפיע על הבחירות באמצעות, בין היתר, התקפות סייבר. בחשיפת סוכנות הידיעות בלומברג נכתב בשנה שעברה כי סין פרצה לפס-ייצור שמספק חומרה עבור מוצרים של 30 חברות טכנולוגיה אמריקאיות והשתילה בלוחות האם שאותו פס ייצור מספק לענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות דבר נוסף- צ'יפ שמשדר כל 72 שעות מידע לסרברים בסין. בין החברות שנפרצו היו אפל ואמזון.

About the author

אלון ויס, מערכת "לתוך הלילה"