בארץ

"אנחנו האנטיתזה לפייגלין"

מערכת הבחירות תגיע  לסופה מחר, וקולן של רבות מהרשימות  לא נשמע בגופי התקשורת המרכזיים. מערכת "לתוך הלילה" תפסה את יוני ספיר – יו"ר מפלגת "צדק חברתי"- לשיחה קצרה לשיחה קצרה על שוויון, אחראיות וחזון.

"אני הצטרפתי לאחר סגירת הרשימות אז לא אוכל להיות חבר כנסת". כך פתח יו"ר מפלגת צדק חברתי את הריאיון, וכנשאל מהי שאיפתו ענה כי הוא "מעוניין להחליף את שטייניץ ולהיות שר האנרגיה".

"הגישה שלנו היא חברתית-סביבתית." המטרה שלנו היא חקיקת חוק 'קיום האדם בכבוד': הזכות להכנסה מינימלית. ובצד הסביבתי ,היינו משנים את חוק האזורים הימיים- שם יש שורה של בעיות", הסביר. ספיר היה בעברו יו"ר עמותת שומרי הבית, הגוף הראשי במחאת הגז כיום. "כרגע, אין למשרד להגנת הסביבה ולמשרד הבריאות כוח בנושא. הכוח המרכזי וגורם המפתח הוא בידי משרד האנרגיה ולא בידיהם" אמר וקבע: "במקומות אחרים בעולם, בדוחות חקירה בינלאומיים אמרו להפריד". ספיר הסביר כי בהתייחס להשפעות פרויקטים מזהמים על בריאות הציבור "אין כיום חוק שמגדיר שבכל מגה פרויקט בסדרי הגודל של פרויקטי הגז יהיה תחזית השפעה על בריאות הציבור". ע"פ דו"ח של משרד הבריאות בשנת 2016, פגיעה בבריאות הציבור מתבטאת בתמותה של אלפי אנשים בשנה כתוצאה מזיהום אוויר. 

"לוועדה הארצית לתכנון, נניח, אין את הסמכות ועלולות להיווצר טעויות. כולל השגיאה בפיתוח מאגר לוויתן. אני מאמין שדרך הכלי הזה של חקיקה ניתן לעשות שינוי דרמתי בישראל" הסביר ספיר. בהתייחס לדברי שטייניץ בתקשורת אמר ספיר כי "צריך פיתרון שלא מזהם". ספיר הרחיב כי ישנה אפשרות ש" שטייניץ אומר את דבריו שמחוסר ידיעה אך גז אינו נקי. תהליך הפרדת הגז, מזהם בצורה פנומנלית". "אנחנו קובעים יעדים שונים ממשרד האנרגיה. נראה כי המשרד מתעלם מזיהום הגז. יש לזה השלכות על הכלכלה ובריאות הציבור" אמר ספיר, וחידד:" צריך לשנות פרדיגמה. צריך להסתכל במציאות בעיניים ולהתמודד. כרגע, הכסף שלנו משמש כנגדנו במקום לשמש את האזרחים".

About the author

אלון ויס, מערכת "לתוך הלילה"