למגזין לתוך הלילה נודע כי חלק מהפריטים הרפואיים בתיקי הציוד הרפואי שהשתמשו בהם מחבלי כוח הנוח'בה של ארגון הטרור חמאס ב-7 באוקטובר היו מתוצאת ישראלית. מדובר בפריטים שישראל אפשרה להכניס לעזה במסגרת הומניטרית-אזרחית לחלוטין. הם היו אמורים ללכת לאוכלוסייה ולמרכזי שירות כמו בתי חולים ומרפאות. הלכה למעשה, חמאס שם על פריטים אלה את ידיו, מילא בהם את הפק"לים הרפואיים של יחידות הפלישה של המחבלים. במקביל, צה"ל לא הופתע מהרמה הטכנולוגית, אלא ברמה הארגונית. בחלק מהציוד היתה אפילו "רשימה" שהכילה את כלל חלקי הערכות. ישנה גם הבחנה של "המחבל הפשוט" לבין מפקדים או לכוח עילית ברמת הציוד.
השבעה באוקטובר 2023 היה יום שחור בהיסטוריה של מדינת ישראל. הפלישה של הכוח המיוחד של ארגון הטרור חמאס, כוח נוח'בה, לישראל והטבח שבא בעקבותיה. הקהילות שאבדו. 251 חטופים וחטופות. נשים, ילדים, חיילים, חיילות ומבוגרים שנחטפו מקהילותיהן לרצועת עזה, ונוספו לארבעת החטופים הישראלים הקודמים שהיו בידי חמאס- הדר גולדין, אורון שאול, אברה מנגיסטו והישאם א-סייד. מתוכם, כ-100 עדיין מוחזקים ברצועה, ע"י ארגון הטרור וע"י אחרים. רבות גם דובר בדבר מוכנות וסיבות ארגון הטרור ליציאה לפעולה. על טכנולוגיה צבאית נטו, ועל טכנולוגיה דו-שימושית. כעת, עוד צד באותו יום נחשף. למגזין לתוך הלילה נודע כי מתוך כלל העדויות, ושלל הציוד שנאסף מארגון הטרור עלה כי בערכות הרפואה של מחבלי כוח נוח'בה של ארגון הטרור חמאס באותה פלישה היו פריטים רפואיים שיוצרו בישראל. אלה שונעו בידיעה לרצועת עזה ויועדו להגיע לידי האוכלוסייה ברצועה או למרכזי שירות רפואי כמו מרפאות ובתי חולים. במקום, חמאס השתלט על הפריטים, מילא את ערכות הרפואה המבצעיות של יחידות העילית שלו בהם, ועם פריטי הרפואה האלה שילח את המחבלים למתקפה נגד ישראל ולעשות את הטבח הנורא בקהילות האזרחיות מסביב לרצועה. בפועל, לא הייתה בעיה לקנות ציוד אזרחי שכזה. החשבון אפילו היה מקוטלג כסיוע הומניטרי.
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
- "ובאזור": דיוני הצעת החוק לסיפוח עתיקות ביו"ש החלו היום בועדת החינוך של הכנסת, ללא עבודת מטה ברורה עם גורמי המקצוע
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
בנוגע לציוד צבאי לחלוטין, נשק קל (נק"ל) או רובי סער, ישנן גם כמה הבחנות. אלה אינן הפלנגות של פעם. יש רשימות ציוד מסודרות. כלומר יש דרג, ויש משהו אחר. זה מתבטא גם בציוד. הציוד הסטנדרטי למחבל חמאס הוא רובה הקלצ'ניקוב, האפוד ורק לאחר מכן ההתמקצעות. לכל תת-התמחות יש את הפקודת קבע למחבל (פק"ל) שלה. יש פק"לים של מחבלים נושאי רקטה נגד טנקים (RPG), יש פק"ל לנושאי תחמושת, יש כך לקלעים, לנושאי מקלע. כל סוג מחבל והאימונים הספציפיים שלו. לאורך הלחימה בדרום, צה"ל הבחין בשלושה סוגים מרכזיים של רובי סער. היה את הקלצ'ניקוב 47AK. בנוגע אליו, היו המון ענייני שבצורים ותוספות. קשירות מיוחדות לרצועת הנשק, או תוספות של ידיות. הוא הרוב המוחלט, השכיח, בקרב כלי הנשק של החמאס. שני הסוגים האחרים שנתפסו הם הקלצ'ניקוב 103AK והקלצ'ניקוב U74AK. בכמויות קטנות בהרבה מאחיהם הסטנדרטי. כך, היה ניתן להסיק שאלה יועדו לבכירים בארגון או לכוחות מיוחדים יותר "מהמחבל הטיפוסי", כמו כוח נוח'בה. כלומר, היה הבדל בציוד בין כוח נוח'בה לבין כוח פשוט יותר.
בד בבד, למרות שצה"ל כרגע לא מתעד את ארץ הייצור של הרובים, רובה ה-103 הוא רק מתוצרת רוסיה. גם את הקלצ'ניקוב מיקרו, קרי ה-74, לא יוצר במקום אחר. בנוגע לרובה השכיח, מודל 47, מתוך הכמות המסיבית של רובים שנתפסו, עלה כי הקבוצה הגדולה ביותר היא מייצור סיני, לצד מדינות ייצור נוספות. יש לציין כאן כי רוב השלל שנאסף הינו רק דגימה של מה שנמצא בשטח. זאת לאור העובדה כי רוב הציוד מושמד לאחר בחינה ראשונית. נתון נוסף שעולה בבחינת אמצעי הלחימה (אמל"ח) שנתפסו הוא שעל חלק מהרובים שעדיין קיימת עליהם שנת ייצור- יוצרו מהשליש האחרון של המאה הקודמת. במקביל, ישנם מטולי RPG שיוצרו החל משנת 1976. שנות הייצור נעות עד ימינו. נכון לכתיבת שורות אלה, לא ידוע האם חלק מהפריטים היו במלחמות האביב הערבי, אפגניסטן (האמריקנית והסובייטית), או בכל מאבק מזוין של סוף המאה ה-20.
למגזין לתוך הלילה נודע גם דבר בנוגע ציוד דו-שימושי שהתגלה בסבבי הלחימה ברצועת עזה. רבות כבר נכתב ודובר בדבר הציוד הדו-שימושי. אך מהו ציוד דו-שימושי? ציוד שכזה הינם פריטים שיכולים להיות מיועדים לשימוש אזרחי אך יכולים להיות משומשים לפיתוח יכולות צבאיות. אבל בעניינינו, מדובר בפריטים אזרחיים לגמרי. כאלו שאפילו לא נחשדו כברי-הסבה כדו-שימושיים למטרה צבאית. למגזין גם נודע כי צה"ל לא הופתע מרמת הטכנולוגיה, אלא מרמת הסדר. בתיקים הרפואיים לדוגמא, היתה רשימה בה נכתב מה צריך להיות בכל תיק. ברמת פירוט של מיקום הפריט בתיק עצמו. רמת פירוט שלא נראה בשנים הקודמות. כוחות ארגון הטרור גם ערכו שיפורים בטיחותיים לציוד, לרוב בצורה לא מוצלחת. דוגמא מעניינת זה מניחי המטענים של הארגון, שבמסגרת הציוד שלהם נכח מכשירי מדידה כדי לוודא שאין קצר עם התיל החשמלי, או מספרים סידוריים של ייצור בפריטים שהיו ייצור עצמי. חלקם עם מדבקות "בדיקת איכות" (QC).
באותם פריטי ייצור עצמי ראו שימוש רב בדו-שימושי. צינורות גינה שיוצרו במצרים, והפכו להיות טיל רועם לאחר מילויו בחומר נפץ. בקבוקי שתייה קלה שהפכו להיות לנפצים. במסלולי הברחה, שקי אורז שמולאו בתחמושת מיוחדת. משגר רקטות שנבנה מברזלי בניין, ג'ק של רכב, צינור שהוסב מתמרור רחוב ופלטות מברזל. זו רק רשימה חלקית. אגב, צינור גינה לא נחשב דו-שימושי אלא אזרחי לחלוטין. כעת, נדמה שגם האזרחי מלא מלא הוסב ע"י ארגון הטרור למטרותיו. דוגמא ידועה אחרת הן מסגרות הפריצה בהן השתמשו מחבלי כוח הנוח'בה בשבעה באוקטובר. המסגרת עצמה בנויה מתעלת מזגנים, כזו שניתן לקנות בכל חנות מתמחה (טמבוריה) בישראל. מילאו את אותה תעלה בחומר נפץ ואלמנו מתכתי.