ע"פ הודעות בתצוגות המוזיאון, המוצגים הועברו למתחם מאובטח בשל חשש מפגיעה במסגרת המתיחות הביטחונית. מהלך דומה נעשה במוזיאון ישראל בירושלים. מחברת מוזיאוני חיפה, האחראית על המוזיאון, הודו על החשש והוסיפו כי הם "נוקטים בפעולות על מנת להמשיך לפעול וליצור, אך בה בעת לעקוב תמידית אחרי הנסיבות המשתנות, להגן על מוצגים, על קהל המבקרים ובאופן כללי לפעול על פי הנחיות פיקוד העורף".
מזה מספר חודשים פריטי תצוגה במוזיאון הימי הלאומי בחיפה הוסרו ממקומם ואוחסנו במקום בטוח לאור המצב הביטחוני. כך נודע למגזין לתוך הלילה. בין הממצאים שהוסרו ניתן למנות מפות ייחודיות של "ארץ הקודש" בנות מאות שנים, וממצאים ארכיאולוגיים. למרבה האירוניה, הפריטים שהוסרו כוללים ממצאים פרסיים. זאת כשברקע הירי הרקטי מלבנון מצד ארגון הטרור חיזבאללה, מצב הלחימה המתמשך והעליה המתמדת של המתיחות מול איראן. מבקרי המוזיאון הימי הלאומי נתקלו במקום ביצירות הקרטוגרפיה, ופריטים היסטוריים כמו אצטרולבים, בשלטים בהם נכתב "מבקרים יקרים, חלק מהמוצגים בתצוגה הוסרו באופן זמני על מנת להגן עליהם בעת רגישה זו. תודה על ההבנה".
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
כזכור, בחודש אוגוסט דווח כי הנהלת מוזיאון ישראל בירושלים הסירה בשבוע האחרון עשרות יצירות אמנות נדירות מחשש שהמוזיאון ייפגע במהלך מתקפה איראנית או של ארגון הטרור חיזבאללה. בין היצירות שהוסרו זמנית נמצאו יצירות של ציירים כמו וינסנט ואן גוך, פול סזאן ופול גוגן. עוד בתחילת מלחמת "חרבות ברזל" ה-הוסרו המגילות הגנוזות ומאז לא הושבו בחזרה למקומן. זאת בשל חשיבותן הבינלאומית.
המוזיאון הימי הלאומי הוא המוזיאון היחיד בישראל שמתמקד ומציג פריטי ארכיאולוגיה ומורשת ימיים. במיוחד אלו הקשורים לישראל. ע"פ אתר מוזיאוני חיפה, בשנים האחרונות המוזיאון עובר תהליך של התחדשות מואצת ומתפתח כנמל בית תרבותי, המציע "חוויות חדשניות ורלוונטיות בתכנים ובדרכי התצוגה. התערוכות והמתחמים החדשים ברחבי המוזיאון מאפשרים למבקרים להתוודע למשמעות העמוקה של הים עבור בני האדם, וכן לפתח מודעות לחשיבות של נושא הבריאות האקולוגית של הים ". במוזיאון שולבה גם תצוגה של ממצאים מתל שקמונה הקרוב, בהם פריטי אמצעי לחימה וחרפושית של קבר לוחם היקסוס מלפני למעלה משלושת אלפים שנים.
תגובת חברת מוזיאוני חיפה: "מספר מוצגים ייחודים במוזיאון הימי הלאומי הוסרו באופן זמני מהתצוגה על מנת להגן עליהם בתקופה הביטחונית הרגישה בה אנו נמצאים", והוסיפו: "מוזיאוני חיפה פתוחים ברצף מה- 10 באוקטובר וכל העת נוקטים בפעולות על מנת להמשיך לפעול וליצור, אך בה בעת לעקוב תמידית אחרי הנסיבות המשתנות, להגן על מוצגים, על קהל המבקרים ובאופן כללי לפעול על פי הנחיות פיקוד העורף. אנו מייחלים לימים יפים יותר לכולנו".