לאור צו איסור הפרסום שהוציא בית המשפט השלום בחיפה לבקשת המשרד להגנת הסביבה, עמותת צלול דרשה להסירו לאלתר ברשתות החברתיות. בהתאם, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל, בדרישה להקמת צוות חקירה מיוחד לאירוע. בהתאם, התנועה ציינה כי בסמכות השרה למנות עובדי מדינה לחקירה חיצונית של פעולות המשרד בנושא.
מתרבות הקריאות להסרתו לחלוטין של צו איסור הפרסום בנוגע לחקירת אסון הזפת שהוצא ביום שני האחרון (22.02) בבית המשפט השלום בחיפה והקמת צוות חקירה מיוחד. בדפי הרשתות החברתיות של עמותת צלול נכתב כי "כשהגורמים הפועלים בים ומייצרים סיכון זיהום הם חברות נפט וספנות עשירות ורבות השפעה על הרגולטור, ולאור משבר האמון העמוק שיש לנו כלפי משרדי האנרגיה, האוצר והגנת הסביבה לגבי איך ש(לא) מנהלים את התעשיה הפטרוכימית בים, צלול דורשת חקירה שקופה ולהסיר את הצו לאלתר".
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
בהתאם, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל, בדרישה להקמת צוות חקירה מיוחד לחקירת המפגע הסביבתי החמור. "בשבוע האחרון אנו עדים לזיהום נרחב של חופי ישראל עקב דליפה חמורה של נפט בסמיכות לחופי הים התיכון. רצועת החופים התמלאה בזפת והים זוהם. כתוצאה מכך, נפגע מרקם הצומח ובעלי החיים באזור הים והחופים באורח אנוש" נכתב בפנייה, ופורט בסעיפים הבאים: "לפי פרסום בתקשורת, לווין 1 של האיחוד האירופי הסוקר את הים התיכון, איתר ביום ה-11 בפברואר 2021, כתם שמן כ־50 ק"מ דרומית מערבית לחופי המדינה. גילוי מקדים של הכתם יכל לסייע לצמצם את הנזק. עוד פורסם, כי החלטת ממשלה מספר 3542 ,מיום 2008.6.5 ,שאישרה תכנית לאומית למוכנות ותגובה לאירועי זיהום ים בשמן (תלמ"ת), כלל לא יושמה בחלק המחייב: "תכנית הצטיידות עבור ציוד ייעודי ללחימה בזיהום ים ותוספת של עשרה תקני כוח-אדם ייעודיים לעניין זה".
"עקב זאת, ומן החשש הכבד שמא המשרד להגנת הסביבה לא יבצע חקירה נדרשת למיצוי הדין ולא יפיק את הלקחים הנדרשים כדי למנוע את האסון הבא, מתכבדת התנועה להגיש בזאת את פנייתה, בבקשה להקמת צוות חקירה לעניין זיהום הנפט בחופי ישראל" קבעו בתנועה, והסבירו: "כבר כעת נתונות לפקחי המשרד להגנת הסביבה סמכויות לחקור את המפגע, למצות הדין ולבחון כיצד היה ניתן היה לצמצם את הפגיעה הקשה". בתנועה ציינו כי "מאחר ומדובר בחקירה מאומצת המחייבת שילוב של גורמי חקירה נוספים ואף בדק בית גם בתוך המשרד להגנת הסביבה, עומדת לך האפשרות להסמיך עובדי מדינה מחוץ למשרדך שיבדקו ויחקרו את הנושא בהרחבה. לרבות, האפשרות שהמשרד להגנת הסביבה יכול היה לבצע אי אילו פעולות כדי לצמצם את הנזק הרב". מהתנועה לאיכות השלטון נמסר: "התנועה מצפה מהשרה להגנת הסביבה להשתמש בסמכותה להקים צוות בדיקה וחקירה מיוחד, על מנת לסייע בחקירת האירוע, למצות את הדין עם האחראיים ולהפיק את הלקחים הנדרשים למניעת אירועים מסוג זה".