ע"פ הפונים, הסכם הנורמליזציה שאמור להיחתם בוושינגטון בארה"ב עם איחוד האמירויות לא אושר בממשלה, לא הובא ולא הוצג בפני הכנסת או בוועדה מוועדותיה כמתחייב. בפנייה נכתב: "אף אם ראש הממשלה עומד לחתום 'בראשי תיבות' על ההסכם – אין הוא יכול לעשות כן ללא אישור הממשלה (או למצער ועדת השרים לביטחון לאומי)".
אנשי העסקים אורני פטרושקה ויוסי שוסמן, באמצעות עו"ד גלעד ברנע, פנו שלשום (12.09) לממשלת ישראל בדרישה כי הסכם השלום המסתמן בין ישראל לבין איחוד האמירויות יאושר בישיבת הממשלה כנדרש בחוק. הפנייה נשלחה לראש הממשלה, ח"כ בנימין נתניהו, שר הביטחון, ח"כ בני גנץ, שר החוץ, ח"כ גבי אשכנזי, ושר המשפטים, ח"כ אבי ניסנקורן והיועץ המשפטי לממשלה (היועמ"ש), הד"ר אביחי מנדלבליט טרום נסיעתו של רה"מ לוושינגטון.
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
"כידוע במשטרנו הדמוקרטי חתימה על הסכמים מדיניים מחייבת את אישור הממשלה ובמקרים מסוימים אף נדרש אישור הכנסת ובאחרים מוצג ההסכם בפני ועדה מוועדות הכנסת" קבעו במכתב הפנייה לשרים ולראש הממשלה, והוסיפו במכתב: "ככל הידוע, ההסכם האמור להיחתם לא אושר לא בממשלה, לא בוועדת השרים לביטחון לאומי ואף לא הובא ולא הוצג בפני הכנסת או ועדה מוועדותיה, כמתחייב".
"נוכח האמור אך ברור הוא כי ראש הממשלה לבדו איננו מוסמך לחתום על הסכם מדיני זה, ולהתיימר לחייב בו את מדינת ישראל. ובמילים אחרות פעולה כאמור תהא מנוגדת להיבטים מבניים יסודיים של משטרנו, מעמד הממשלה (ולא ראש הממשלה) כרשות המבצעת ולוקה גם בחוסר סמכות, ואף בחוסר סבירות קיצוני, על כל המשתמע והנובע מכך" נכתב בפנייה, והרחיבו: " לכן, ועל מנת להימנע מן הצורך להביא העניין לפתחו של בית המשפט, הינכם מתבקשים לפעול כמתחייב ולהביא ההסכם האמור, קודם חתימתו , בפני הממשלה לאישורה וכן להציגו כראוי וכמתחייב בפני ועדת הכנסת הרלוונטית". למיטב ידיעת מערכת לתוך הלילה, הסכם הנורמליזציה לא הובא במלואו לאישור הממשלה.
"יובהר, כי אף אם ראש הממשלה עומד לחתום 'בראשי תיבות' על ההסכם – אין הוא יכול לעשות כן ללא אישור הממשלה (או למצער ועדת השרים לביטחון לאומי)" קבעו בפנייה.
בכך הפנייה תומכת בטענתו של ח"כ משה (בוגי) יעלון (יש עתיד-תל"ם) כי ההסכם לא עבר את האישורים הרלוונטיים. "ראש הממשלה בנימין נתניהו יוצא לחתום על הסכם מדיני שלא עבר את הכנסת, את ועדת החוץ והביטחון ואפילו לא את הקבינט המדיני ביטחוני. זו דיקטטורה" כתב יעלון בפייסבוק.
מלשכת היועמ"ש לא הגיבו לפניית המגזין בנושא.
מלשכת שר הביטחון וראש הממשלה החליפי, ח"כ בני גנץ, לא נמסרה תגובה.