בעקבות כך, המשרד להגנת הסביבה פרסם טיוטת תקנות דחופה להערות הציבור לגריעת התור המצוי והשליו הנודד מרשימת חיות הציד. על-פי העדכונים האחרונים בספר האדום של החולייתנים, 30% מבין 213 מיני העופות המקננים בישראל מוגדרים בסיכון.
השרה להגנת הסביבה, ח"כ גילה גמליאל, הנחתה באמצעות צו מיוחד לאסור את ציד התור המצוי והשליו הנודד. בעקבות כך, המשרד להגנת הסביבה פרסם טיוטת תקנות דחופה להערות הציבור לגריעת התור המצוי והשליו הנודד מרשימת חיות הציד. ע"פ הודעת המשרד להגנת הסביבה בנושא, נוכח המידע שהצטבר באחרונה ועל בסיס עמדת רשות הטבע והגנים שלפיה המינים השליו הנודד והתור המצוי מצויים בסכנת הכחדה בישראל, פנתה לאחרונה מליאת רשות הטבע והגנים לשרה וביקשה כי מינים אלה ייאסרו לציד. לאחר קבלת עמדות הגורמים המקצועיים במשרד, החליטה השרה לקדם בדחיפות הוראת שעה לתקופה של שנה, שתיגרע את המינים מרשימת חיות הציד. זאת למרות היותם יחד עם מינים נוספים חיות שניתן לצוד אותן ברישיון ציד מכוח החוק להגנת חיית הבר.
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
המשרד להגנת הסביבה פרסם את טיוטת התקנות להערות הציבור עד ל-13 בספטמבר 2020. זאת בהתאם לעונת הקינון המתקיימת בספטמבר ונוכח דחיפות ההסדר הנדרש כדי לתת מענה להגנה על מינים אלה. על-פי העדכונים האחרונים בספר האדום של החולייתנים, 30% מבין 213 מיני העופות המקננים בישראל מוגדרים בסיכון. נתון זה נובע מתוספת של כ-20 מינים חדשים לרשימה מאז ההערכה האחרונה שנעשתה בשנת 2002.
השרה להגנת הסביבה, ח"כ גילה גמליאל, מסרה בנושא: "בשל הירידה הדרסטית במיני חיות הבר בישראל – המקומיים והנודדים, ולאור משבר המגוון הביולוגי העולמי – כמו גם בשל חובתה של ישראל על-פי האמנות הבין-לאומיות, יש לעשות את המקסימום כדי להגן על אוכלוסיות ומינים בסיכון. לאור נתונים מדאיגים אלו, בכוונתי למנוע ציד של תורים ושל שליו נודד".
ממחקר שיזמה רשות הטבע והגנים לעניין השליו הנודד, עולה כי צפיפות הקינון של מין זה בישראל נמוכה וגודל האוכלוסייה קטן ביותר. בהתאם, בהודעת המשרד נכתב כי לאור מידע מצטבר בדבר ירידה חדה, משמעותית ועקבית של אוכלוסיית המין תור מצוי בשני העשורים האחרונים- מוצע לאסור את הציד של מין זה במהלך עונת הציד בשנה זו. הנתונים העדכניים מצביעים על ירידה של כ-30% במספרם של התורים המקננים בישראל, ובאוכלוסייה הנודדת הירידה במספרם חדה יותר.
החברה להגנת הטבע, תנו לחיות לחיות ואנימלס פתחו לפני חודשיים בקמפיין תקשורתי שמטרתו קידום חקיקה, שתאסור לחלוטין את הציד הספורטיבי בישראל ותחמיר את הענישה על ציד בלתי חוקי.
ההחלטה גררה תגובות חיוביות רבות באתר תזכירי הממשלה. "מהלך מבורך וחשוב. בתור איש חינוך בתחום הסביבה, אני מברך את השרה ומודה לה על כך שהיא נאמנה לתפקידה ופועלת בתוקף סמכותה להגנה על האינטרס של הטבע, וזאת מתוך אמונה שהוא קודם כל האינטרס של הציבור הישראלי כולו" כתב אורן באום, והוסיף: "אך לא די בכך – ראשית, יש לעגן את הוראת השעה בחקיקת קבע. שנית, יש לאסור לחלוטין את הציד בישראל למעט ציד לצורך ממשק אקולוגי לפי תכנית של רשות הטבע והגנים. אני קורא לשרה להמשיך בדרך הזו של פעולה למען הטבע ברמה המקומית והעולמית ומבקש להזכיר כי יש עוד מלאכה רבה לפנינו".
"איך מחליטים כאלו החלטות על הגבלת הצייד בלי לשמוע את נציגי הציידים שיש לנו הרבה מה להגיד בנושא" כתב בתגובה לתזכיר הוראת השעה גיל רוטשילד.