התנועה כתבה בפנייה כי "התמשכות ההליכים בפרשה זו, במשך זמן שאינו סביר, פוגעת באינטרס הציבור, באמון הציבור בתהליכי קבלת החלטות על ידי פרקליטות המדינה וביעילות האכיפה". בהתאם, תשובת המשיבים בעתירת התנועה לאיכות השלטון לבג"צ לפתיחה בוועדת חקירה בפרשה נדחתה ל-15 באוקטובר. ביניהם היועץ המשפטי לממשלה.
התנועה לטוהר המידות פנתה אמש (05.08) ליועץ המשפטי לממשלה (היועמ"ש), הד"ר אביחי מנדלבליט, בבקשה לזרז את הליכי השימוע וקבלת ההחלטות הסופיות על הגשת כתבי האישום נגד המעורבים הידועים בפרשת הצוללות. "התמשכות ההליכים בפרשה זו, במשך זמן שאינו סביר, פוגעת באינטרס הציבור, באמון הציבור בתהליכי קבלת החלטות על ידי פרקליטות המדינה וביעילות האכיפה. התנהלות זו אף עלולה לגרום לשיבוש ההליך הפלילי ולפגוע הן בזכויות החשוד בפלילים והן ביכולת להוכיח את אשמתו" ציינה התנועה בפנייה, והוסיפה: "דברים אלה תקפים, קל וחומר, כאשר מדובר בעבירות כה חמורות מתחום טוהר המידות, לתהליכי רכש אסטרטגי לצה"ל בשווי של מיליארדי שקלים. במקרה מעין זה קיימת ציפייה כי השימוע יקוים במהירות וביעילות".
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
"מאז פורסמה ההודעה הראשונה על הכוונה להגיש כתב אישום בכפוף להליך שימוע, לרוב המעורבים בתיק, חלפו כשמונה חודשים. מאז פורסמה ההודעה לגבי חשודים נוספים, חלפה חצי שנה" הסבירו בפנייה, ופירטו: "על פי דיווחים בתקשורת הוחל בקיום שימוע רק לפני כחודש, וזאת למספר מצומצם של חשודים. על פי ההערכות שפורסמו, השימועים בתיק זה יימשכו חודשים רבים".
"נוסיף את הפגיעה באמון הציבור בהליכי קבלת ההחלטות על ידי רשויות אכיפת החוק בתיק זה: חשדות חמורים ביותר כלל לא נבדקו; חקירה של מספר מצומצם של מעורבים במישור הפלילי; החלטה תמוהה ביותר שהתקבלה בראשית ההליך שלא לחקור את ראש הממשלה בעניין זה; מהות האישומים אשר נכללו בכתב האישום כמו גם אלה שלא נכללו בו" נכתב בפנייה.
עוד הוסבר בפנייה כי נוכח זמן העיבוד הרב שעבר מאז ביצוע העבירות, התמשכות החקירה והסיכומים בפרקליטות, חשיבות הנושא והעניין הציבורי בפרשה "מצופה כי התהליך יוחש ויבוא לכלל סיכום סופי. עוד ניתן לצפות, כי עצם קיום השימועים, תאריכיהם והצפי לסיומם ולקבלת החלטה בהם, יפורסם לציבור באופן שקוף, על מנת להסיר הספקות לגבי השיקולים המקצועיים להתמשכות. התהליך והעדר השקיפות בהתנהלותה של הפרקליטות בפרשה זו, הרחק מעיניו הצופות של הציבור, שאינם עולים בקנה אחד עם זכות הציבור לדעת". התנועה פנתה בעבר בעניין הפרשה ליועמ"ש ולמבקר המדינה, גם בשמם של חמישה בכירים במערכת הביטחון לשעבר אשר דרשו לקיים בדיקה מקיפה בפרשה זו.
בד בבד, תשובת המשיבים בעתירת התנועה לאיכות השלטון לבג"צ להקמת ועדת חקירה לפרשת הצוללות, ביניהם היועמ"ש מנדלבליט, נדחתה ל-15 באוקטובר ולא ל-29 באוקטובר. מנגד, עורכי הדין של התנועה לאיכות השלטון הוציאו אמש הודעת תגובה לבג"צ המבקשת שלא לאפשר את הדחייה בתשובת המדינה, אלא לעמוד במועד שקבע בג"צ לאור העובדה כי הנושא בשל לקבלת החלטה. בתנועה הדגישו שמדובר בפרשה שהוגשו בה כתבי אישום בכפוף לשימוע, ונחקרת 3.5 שנים. בג"צ הכריע כי תשובת המשיבים נקבעה עד ה-15 באוקטובר ע"י כבוד השופט נועם סולברג.
יו"ר התנועה לאיכות השלטון, עו"ד ד"ר אליעד שרגא, מסר בשעתו בנוגע לבקשת הדחייה: "הבקשה לדחות את תשובת המדינה למעשה מנסה לקבור את פרשת הצוללות וכלי השיט. היועץ מנסה לגלגל אותנו אל עבר תקופת ההתיישנות, כך שגם אם תתקבל ההחלטה בבית המשפט העליון שההחלטה שלו של היועץ שלא לפתוח בחקירה היא לא סבירה בצורה קיצונית, יוכל היועץ לטעון שישנה התיישנות שחלה על הפרשה הזו", והוסיף: "זו החלטה שערורייתית ומקוממת. אני מקווה שבית המשפט ידחה את הבקשה הזו ולא יתן ליועמ"ש לחמוק מההחלטה שהייתה צריכה להתקבל לפתוח בחקירה בפרשת השחיתות החמורה ביותר בתולדות מדינת ישראל".
מלשכת היועמ"ש נמסר כי "הפנייה התקבלה ותטופל כמקובל".