זאת עקב התיקונים הקיצוניים והשנויים-במחלוקת בתחום הגנת הסביבה במסגרת חוק ההסדרים שיובא בשבוע הבא לדיון בממשלה. מקדם התיקונים אשר פוגעים פגיעה אנושה בסמכויות המשרד להגנת הסביבה הוא לא אחר מאשר ראש הממשלה בנימין נתניהו.
ח"כ אלי אבידר (ישראל ביתנו) האשים השבוע את ראש הממשלה בנימין נתניהו בקידום תיקונים במסגרת חוק ההסדרים שפוגעים פגיעה אנושה בחוקי סביבה ובסמכויות המשרד להגנת הסביבה. מעל בימת הנואמים במליאת הכנסת, התייחס אבידר לתיקונים המוצעים וקבע כי בישיבת השרים שהתקיימה לפני שבועיים "ברחו השרה גילה גמליאל ושר המשפטים אבי ניסנקורן מהאחריות שלהם לטובת הציבור, ויחד איתם, כמובן, כל שרי כחול לבן". אבידר הוסיף: "כל מי שהסביבה ובריאות הציבור חשובים לו- חייב כעת לקום מהכורסא, להניח את המקלדת, ולהצטרף למחאה הכללית".
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
"זה לא משנה אם אתם ימין או שמאל. הבריאות שלכם ושל המשפחות שלכם חשובה יותר מהאינטרסים הנסתרים של נתניהו. עכשיו למחאה, לגשרים, לכיכרות, לצמתים" אמר אבידר, והוסיף: "כי נתניהו ינצח כשאנחנו נרים ידיים, ואנחנו לא נרים ידיים עד שהוא יתפטר".
ע"פ התיקונים המוצעים בחוק ההסדרים, תאופשר הארכה אוטומטית של היתר מעבר למועד פקיעתו, רק משום שלא נתקבלה החלטה בעניין חידוש ההיתר. בהתאם, חוק רישוי עסקים פוגע ביכולת של ראשי ערים לנהל את המתרחש בתחומם. מפעלים המחזיקים בחומרים מסוכנים יקבלו היתר לעשר שנים, במקום לשנה כיום, ומפעלים יוכלו לבחור בעצמם את הטכנולוגיה למניעת זיהום אוויר.