התנועה כתבה בעתירה בשבוע שעבר כי "ההחלטה כולה בלתי סבירה באופן קיצוני, כהחלטה רטרואקטיבית ופרסונלית הפוגעת בעקרון השוויון, ללא כל תשתית עובדתית ודיון ראוי, ובהיעדר כל הצדקה ראויה לכך". ע"פ העתירה, גילום רטרואקטיבי של מס ההכנסה שחייב רה"מ בין השנים 2009-2017 בגין ההטבות והשירותים השונים שראש הממשלה ומשפחתו קיבלו, בין היתר, גם בביתם הפרטי הינו חלק ממהלך שהחל עוד בחודש שעבר.
התנועה לאיכות השלטון עתרה בשבוע שעבר לבית המשפט העליון בבקשה לביטול החלטת ועדת הכספים לאשר הטבות מס רטרואקטיביות לרה"מ נתניהו. בהודעה לתקשורת של התנועה עלה כי "ההחלטה כולה בלתי סבירה באופן קיצוני, כהחלטה רטרואקטיבית ופרסונלית הפוגעת בעקרון השוויון, ללא כל תשתית עובדתית ודיון ראוי, ובהיעדר כל הצדקה ראויה לכך", והרחיבו: " קיום דיון חריג זה בכנסת לשיפור וניפוח ההטבות ותנאי תפקיד רה"מ ורה"מ החליפי במיליוני ש"ח, חולל סערה בציבור בשעה שהמשק הישראלי נתון במשבר כלכלי חמור, לאחר שמיליון אזרחים בישראל איבדו את מקום עבודתם בעקבות המשבר. כל זאת כמובן, במקום שחברי ועדת הכספים ידונו בפתרונות להתמודדות עם המשבר ומתן סיוע כספי למאות אלפי הנפגעים. בתום הדיון אישרה ועדת הכספים את הסעיף המעגן גילום מס רטרואקטיבי בגין תשלומים, שירותים וטובות הנאה הניתנים מאוצר המדינה לראש הממשלה במסגרת מילוי תפקידו עד לשנת 2017".
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
"מהחלטת ועדת הכספים, שהתקבלה בחוסר סמכות, עולה חשש כבד למשוא פנים ולשיקולים זרים בהיותה החלטה פרסונאלית ורטרואקטיבית, הנעדרת נימוקים ענייניים העולים בקנה אחד עם האינטרס הציבורי. אנו עומדים בפני פגיעה קשה בעקרון השוויון, כשההחלטה מעניקה הטבת מס פרסונלית ורטרואקטיבית לאדם אחד, תוך עקיפת הערוצים המקובלים להשגה על שומת מס" נסמר מהתנועה.
בהתאם, בעתירה נכתב כי בדו"ח מבקר המדינה משנת 2015 עלה שבין השנים 2009 עד 2012 תקציב המעונות "נקבע ללא הליך סדור של ניתוח צרכים וקביעת אומדנים של ההוצאות. הדבר לא עלה בקנה אחד עם כללי מינהל תקין ופגע ביכולת לקיים בקרה ופיקוח ראויים. הוצאות המעונות בכמה תחומים, ובייחוד בכל הנוגע להזמנת ארוחות מוכנות ולניקיון, חרגו מעקרונות היסוד של ניהול כספים ומעקרונות המידתיות והסבירות, החיסכון והיעילות. משרד ראש הממשלה אף מימן עבור ראש הממשלה הוצאות שלדעת משרד מבקר המדינה לא היה ראוי שימומנו מאוצר המדינה". בסעיף אחר בעתירה הוסיפו: "כל ההוצאות הכרוכות בהחזקתו של המעון הרשמי ובמגורים בו מתוקצבות על ידי המדינה בתקציב משרד ראש הממשלה וכך גם הוצאות רבות של המעון הפרטי, לרבות כלכלת והסעדת בני משפחתו ואורחיו האישיים שאינם בקשר לתפקידו. בדיקת הוצאות המעונות לא נכללה בתוכניות העבודה של יחידת הביקורת הפנימית של המשרד. עוד נמצא שמשרד ראש הממשלה נמנע מלפרסם את סכום התקציב המוקצה למעונות ואת השימושים הנעשים בו עד לשנת 2014 (בדוח המתייחס לשנת 2013)".
כזכור, בחודש יוני האחרון שיגר מ"מ משרד רה"מ, רונן פרץ, בקשה ליו"ר ועדת הכספים, חה"כ משה גפני, לדיון בוועדת הכספים בדבר התאמת תנאיו של חה"כ גנץ, בתפקידו כרה"מ החליפי לתנאיו של רה"מ נתניהו, וכן החלה של תנאי תפקיד נוספים וחריגים להם שני הנושאים בתפקידים הללו יהיו זכאים. כך למשל כוללת הבקשה מספר הסדרים חריגים במיוחד כחלק מהבקשה לאישורו הכולל של "מעון חליפי", ושכל כולם הטלת הוצאות עודפות, וכעת נראות כמיותרות, על הקופה הציבורית: מימון ההוצאות בבית נוסף של רה"מ, מימון הוצאות הכלכלה של רה"מ והמתגוררים עימו גם בבית הנוסף, מימון הוצאות התיעוד במעון, מימון הוצאות ההובלה והאחסון של תכולת ביתו הפרטי של רה"מ וגילום רטרואקטיבי של מס ההכנסה שחייב רה"מ בין השנים 2009-2017 בגין ההטבות והשירותים השונים שראש הממשלה ומשפחתו קיבלו, בין היתר, גם בביתם הפרטי.
נכון לכתיבת שורות אלה, עדיין לא התקבל תאריך לדיון בעתירה.