זאת במסגרת המאמצים להגעה למתווה ממשלתי אחיד חוצה משרדים. ע"פ עמדתו העדכנית של המשרד להגנת הסביבה, עצירת התוכניות הקיימות להקמת התחנות הפיקריות המזהמות והחלפתן במתקני אגירת אנרגיה מתחדשת עם מתקנים סולאריים ייעודיים תחסוך למשק מעל תשעה מיליארד שקלים מהוונים. ממשרד הפנים לא התקבלה תגובה.
"הפורום לאנרגיה נקייה" פנה בשבוע שעבר לראש מנהל התכנון במשרד הפנים, הגברת דלית זילבר, בבקשה לא לדון "בהקמתן של תחנות כח גזיות נוספות, כשחלופת הייצור מאנרגיה סולארית ואגירה לא נבחנה לעומקה", והוסיפו: "אנו מבקשים ממך להורות בדחיפות על הקפאת כל מהלך תכנוני בנושא הקמת תחנות גזיות חדשות ו/או יצירת מלאי תכנוני עבורן, עד לליבון הנושא לעומקו והגעה למתווה ממשלתי מוסכם ואחיד, חוצה משרדי ממשלה".
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
פניית הפורום באה לקראת דיונים על תוכניות אותן מקדם משרד האנרגיה להקמתן של תחנות כוח גזיות כמו תחנות "קסם אנרגיה", ריינדיר כפר סבא, הרחבת תחנת הכוח רודאר, תחנת הכוח מבואות גלבוע ועוד. "אנו סבורים כי עמדת המשרד להגנת הסביבה העדכנית, שהתפרסמה בציבור בשבוע שעבר, הינה בעלת משקל כביר בדיונים על הקמתן של תחנות כוח אלה" נכתב בפנייה, והוסיפו: "המשרד להגנת הסביבה בחן את ההיבטים הכלכליים והטכנולוגיים של כושר ייצור מאנרגיה סולארית בתוספת אגירה, והגיע למסקנה כי הקמתן של תחנות כוח גזיות מסוג פיקריות הינה יקרה ואינה נחוצה מבחינת אספקת חשמל סדירה. נוסף למסקנה זו, הדו"ח האמור גם מציע לבחון גם את הקמתן של תחנות גזיות מסוג מחז"מ, לאור העובדה שאנרגיה סולארית בתוספת אגירה, יכולה להחליף גם אותן".
"בהיבט הכלכלי, חלופת האנרגיה הסולארית בתוספת אגירה מאפשרת חיסכון של 9 אגורות לקילוואט-שעה (קוט"ש), לעומת הקמתן של תחנות כוח פיקריות. בהיבט הטכנולוגי, משק החשמל זקוק בעיקר לאגירה של 5-4 שעות, דבר שהסוללות יכולות לספק כבר היום במחיר תחרותי" המשיכו בפנייה, קבעו: "משרד האנרגיה אינו בוחן באופן ראוי את החלופה של אנרגיה סולארית ואגירה. בפניותינו לרשות החשמל במהלך שנה זו, דרשנו שכל כושר ייצור חדש יגיע מאנרגיה סולארית ואגירה, אלא אם כן היזמים כשלו מלהוכיח היתכנות תכנונית וכלכלית".
"כשני שליש מכל קוט"ש חדש במכרזי אנרגיה בעולם מבוססים כיום על אנרגיה מתחדשת ובארה"ב- 76 אחוזים בשנת 2019. ראוי שגם ישראל תאמץ מגמה זו".
נכון לכתיבת שורות אלה, למרות בקשות המגזין לא נמסרה תגובה מטעם משרד הפנים.