ע"פ בכירי התנועה, זאת על מנת להגביר את אמון הציבור במערכת המשפט בכלל, בבית המשפט העליון בפרט. בתשובה שקיבלה התנועה מלשכת נשיאת בית המשפט העליון, כבוד השופטת אסתר חיות, עולה כי כבר מספטמבר השנה תפורסם רשימת ניגודי העניינים באופן מקוון לאתר הרשות השופטת. בד בבד, עקב הפרסומים האחרונים של העיתונאי קלמן ליבסקינד, הרשות השופטת פרסמה בשבוע שעבר רשימת הימנעויות של שופטי בית המשפט העליון עקב בקשת חופש מידע.
ראשי תנועת אומ"ץ, פליצ'ה פלד ועו"ד יצחק מינא, פנו בשבוע שעבר לנשיאת בית המשפט העליון, כבוד השופטת אסתר חיות, בבקשה לפרסם את רשימת ההימנעויות במסגרת ניגודי עניינים של שופטי בית המשפט העליון. "לאחרונה נודע לנו כי קיימת רשימה של אנשים וגופים המנועים מלהופיע בבית המשפט העליון בפני שופט זה או אחר בשל היכרותם או קשריהם עם אותו שופט. תנועת אומ"ץ סבורה כי מן הראוי כי רשימה זו תהיה פתוחה ונגישה לעיון הציבור כך שתמנע כל תקלה שהיא בעתיד בעניין זה" נכתב בפנייה, והורחב כי "כפי שנודע לנו, למרות קיומה של רשימה זו, אירעו תקלות אלו ואחרות, ככל הנראה בתום לב, כאשר שופט מנוע, דן בתיק שבו היית הצהרה מטעמו כי אותו גוף מנוע מלהופיע בפניו".
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
בפנייה הוסיפו: "היותה של הרשימה פתוחה לעיון הציבור, תשליך על נכונותו של בית המשפט העליון לחשוף בפני הציבור נתונים אלה תוך שיקוף מלא כלפי כולי עלמא". זאת לאחר שורת פרסומים של העיתונאי קלמן ליבסקינד בנוגע לניגודי העניינים של שופטי בית המשפט העליון.
בתנועת אומ"ץ קבעו כי פרסום רשימת הימנעויות לציבור "תשליך על נכונותו של בית המשפט העליון לחשוף בפני הציבור את הנתונים תוך שיקוף מלא ותגביר את אמון הציבור במערכת המשפט בכלל ובית המשפט העליון בפרט".
בהתאם, בתשובת לשכתה של חיות נכתב כי כבר החל מספטמבר השנה תפורסם מעת לעת רשימת הימנעויות של כלל השופטים והרשמים באתר הרשות השופטת. "החלטה עקרונית על הפרסום התקבלה כבר לפני מספר חודשים, כחלק ממהלך לקידום השקיפות באמצעות פרסום יזום של מידע מגוון על אודות פעילותה של הרשות השופטת" נכתב בתשובת לשכתה של הנשיאה, והוסבר: "ניהול רשימת מניעויות אינו מחויב על פי החוק. הרשימה מהווה אך כלי עזר מינהלתי לצורך ניתוב תיקים ושיבוץ שופטים לשמיעתם, ככל שניתן לצפות את המניעות מראש."