הדירה ששוויה היום 15 מיליון דולרים נרשמה לפני 33 שנה תחת שמו בנימין נתניהו בשעה שכיהן כשגריר ישראל בניו יורק. התנועה פנתה לשר כי "יש לבחון כיצד הדירה נרשמה על שמו של שגריר כאשר מעולם לא נרשמה זכות מקרקעין כלשהי בעולם על שמו של שגריר אלא רק על שמה של מדינה שהיא הבעלים של המקרקעין". ממשרד החוץ נמסר: "לראש הממשלה מר בנימין נתניהו אין כל קשר ושום זיקה לדירת השגריר לאו"ם בניו יורק".
תנועת אומ"ץ פנתה בשבוע שעבר לשר החוץ, ח"כ גבי אשכנזי, בבקשה כי יבחן את תהליך קבלת ההחלטות שהוביל לרישום דירת שרד של משרד החוץ בניו יורק תחת שמו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ולא תחת מדינת ישראל. זאת בזמן שכיהן כשגריר ישראל בניו יורק לפני 33 שנה. בהתאם, התנועה שוקלת לפנות בעתירה לבג"צ בנושא. בפנייה נכתב כי "מדובר באי סדרים מהותיים לעניין רישום דירת שרד בניו יורק ששוויה כ-15 מיליון דולרים, על שמו של מי שהיה שגריר ישראל בניו יורק לפני 33 שנה – מר נתניהו", והוסיפו: "יש לבחון כיצד הדירה נרשמה על שמו של שגריר כאשר מעולם לא נרשמה זכות מקרקעין כלשהי בעולם על שמו של שגריר אלא רק על שמה של מדינה שהיא הבעלים של המקרקעין. במקרה דנא, נרשמה דירת השרד בניו יורק על שמו של מר נתניהו והפלא ופלא, היא רשומה על שמו עד היום מבלי שמשרד החוץ פעל והצליח להביא לסיום סאגה זו על ידי החזרת הדירה על שם המדינה".
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
"בדעת תנועת אומ"ץ לפנות בעתירה לבית המשפט העליון על מנת לשים קץ להתנהלות לקויה זו של משרד החוץ, אולם התנועה סבורה כי עם היכנסך לתפקיד שר החוץ, אולי תוכל להתערב אישית על מנת למצוא את הפתרון האולטימטיבי לסוגיה זו" נכתב בפנייה.
מהתנועה מסרו כי "כל פניותיה של תנועת אומ״ץ למשרד החוץ, לפרקליטות וליועץ המשפטי לממשלה הושבו ריקם עד היום", וביקשו מהשר לבחון כיצד "דירת השרד בניו יורק שנמצאת בשדרה החמישית, נרשמה על שמו של נתניהו והיא רשומה על שמו עד היום מבלי שמשרד החוץ פעל והצליח להביא את החזרת הדירה על שם המדינה".
כזכור, גוף התקשורת העצמאי "שקוף" דיווח בנושא כי "המדינה רכשה אותה ב-1986 למען שגרירי ישראל באו"ם. הסכום? כמאה אלף דולר. נתניהו היה הראשון לגור בה, וכיום גר בה דני דנון. אלא שמשום מה המדינה רשמה אותה בזמנו על שמו של נתניהו – והרישום קיים גם היום, 33 שנה מאוחר יותר". בהתאם, ע"פ כתבה בגלובס, שוויה המוערך של הדירה עמד על 13 מיליון דולרים. במקביל, משרד החוץ הגיב ביוני 2018 כי הדירה אמורה לעבור לידי המדינה אך נכון לדצמבר 2019 לא חל שינוי במצב הדירה והיא עדיין הייתה רשומה תחת נתניהו.
ממשרד החוץ נמסר כי "לראש הממשלה מר בנימין נתניהו אין כל קשר ושום זיקה לדירת השגריר לאו"ם בניו יורק. בשנות ה-80 רכשה מדינת ישראל שתי דירות שרד, עבור השגריר לאו"ם ועבור הקונסול הכללי בניו יורק. שמו של מר נתניהו, בתפקידו כשגריר ישראל לאו"ם, מופיע על חלק מהמסמכים מאחר שכיהן כשגריר לאו"ם באותה עת, וזאת בגלל סוג מבנה האחזקות של הדירות", והוסיפו: "מאז דצמבר 2016 מתנהל משא ומתן משפטי מול חברת האחזקות בניו יורק להסדרת סוגיית הרישום באופן שיהיה על שמה של מדינת ישראל בלבד. כפי שנמסר בעבר, לכל הנוגעים בדבר הובהר מבחינה משפטית שאין לדיפלומטים מכהנים כל זכויות בדירה, ואין שום ספק שהן שייכות למדינת ישראל בלבד. הטיפול בסוגיה נעשה בתיאום עם החשב הכללי במשרד האוצר".
נכון לכתיבת שורות אלה, לא התקבלה תגובת השר אשכנזי בנושא.