בארץ

האם המשטרה והפרקליטות יחלו בחקירת ההסתה ברשת נגד חברי כחול-לבן?

קרדיט: צילום מסך
קרדיט: צילום מסך

זאת עקב גל ההסתה שהתפתח ברשתות החברתיות נגד חברי הכנסת המנסים להרכיב ממשלת מיעוט. באחד החשבונות נכתב בהתייחס ליו"ר כחול לבן: "יעשו לו מה שעשו לרבין".

בהודעה לתקשורת של משרד המשפטים נכתב כי היועץ המשפטי לממשלה ומ"מ מפכ"ל המשטרה שוחחו אודות הפרסומים השונים המופצים בימים האחרונים, בין היתר, ברשתות החברתיות, אשר מכילים תכנים וביטויים העשויים לעלות כדי עבירות פליליות שונות, לרבות איומים בפגיעה פיזית והסתה לפגיעה פיזית ואף לרצח.

"היועץ המשפטי לממשלה ומ"מ המפכ"ל מתייחסים בחומרה רבה לכל פרסום שכולל איומים או הסתה לאלימות והם מחויבים לפעול בשיתוף פעולה בין גופי אכיפת החוק כדי להביא לטיפול מהיר, אפקטיבי ונחוש בביטויים המעלים חשד לעבירה פלילית של איומים או הסתה לאלימות" נכתב בהודעה. לרוב מדיניות האכיפה ביחס לעבירות חופש הביטוי היא מטבעה מדיניות מצמצמת, וברור כי לא כל התבטאות קשה או מקוממת מגבשת בהכרח עבירה פלילית.  בהודעה הוסיפו כי "ברור כי לא תהיה כל סובלנות כלפי כל התבטאות שכוללת איומים או הסתה לאלימות או לפגיעה פיזית" . בהתאם למדיניות אכיפת החוק החלה על מקרים חמורים מעין אלו, הם ייבדקו ויטופלו לגופם ביסודיות ובמקצועיות.

במערכת הבחירות הנוכחית הופיעו הודעות עם היוודע המהלך הפוליטי של כחול-לבן לנסות להקים ממשלת מיעוט קריאות נאצה, הסתה וקריאה לרצח של המתמודד ח"כ בני גנץ. אחד המשתמשים ברשת החברתית טוויטר כתב: "יעשו לו מה שעשו לרבין (בהתייחס לח"כ גני גנץ- א"ו)".

ממשטרת ישראל נמסר כי "כל מקרה המגיע לידיעת המשטרה ומעלה חשד להסתה, נבדק ומטופל לגופו ביסודיות ובמקצועיות וההחלטה באם לפתוח בחקירה פלילית בגין מעשה הסתה זה או אחר, מצויה בסמכות הפרקליטות ובכפוף לאישורה".



About the author

מערכת מגזין לתוך הלילה