בפניית התנועה עולה, מקביעתה הקודמת של וועדת ההיתרים במשרד מבקר המדינה, כי לא עולה עילה מספקת לדון מחדש בעניינו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. כזכור, בקשת המימון הנוכחית הינה מימון בשווי של שני מיליון שקלים מצד איש העסקים ספנסר פטרידג',. זאת בעוד 300 אלף הדולרים שקיבל מבן דודו נתן מיליקובסקי עדיין לא הוחזרו למרות קביעת הוועדה בעבר בנושא.
"מימון הוצאות משפט איננו מסוג העניינים בהם מוצדק ליתן היתר אישי לחריגה מהכללים, וכי, ככלל, לא מדובר בסוג העניינים 'שהוא מוצדק בנסיבות המקרה ותקין מבחינה ציבורית". כך נכתב בקביעת הוועדה בעבר בנוגע לתרומת בן דודו של ראש הממשלה, נתן מיליקובסקי, בשווי 300 אלף דולרים בנוגע למימון הוצאותיו המשפטיות של רה"מ. בהתאם, לאור הפרסומים על בחינה מחודשת של בקשת מימון הוצאות המשפט מצד איש העסקים ספנסר פטרידג', התנועה לטוהר המידות פנתה היום (25.02) למשרד מבקר המדינה בבקשה לדחות על הסף את הבחינה המחודשת בנוגע למימון הוצאותיו המשפטיות של רה"מ.
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
"הוועדה אינה רשאית לשבת כערכאת ערעור על החלטותיה שלה, שניתנו על ידי מותב אחר שלה. כל ניסיון לקיים דיון חוזר בהחלטות הוועדה בבקשת ראש הממשלה, במטרה למצוא עילה לסטות מן ההחלטה אשר בה נדחתה הבקשה, יהיה לוקה בחוסר סמכות ובחוסר סבירות קיצוני היורד לשורשם של דברים" נכתב בפנייה.
אתר וואלה דיווח כי בהחלטת הוועדה נכתב כי "הבקשה הנוכחית הינה לקבלת מימון אך ורק מפטרידג', שכבר חתם על הסכם ניגוד עניינים שאושר על ידי היועמ"ש לממשלה, ונתן לראש הממשלה הלוואה בסך שני מיליון שקל. הוועדה היא ועדה מנהלית והחלטותיה כפופות למשטר הדיון בהחלטות מנהליות בה נוהג כלל יסוד לפיו החלטות מנהליות, בשונה מהחלטות שיפוטיות, לא חל לגביהן עקרון סופית הדיון", והוסיפו "משמע אינן מהוות מעשה בית דין ולמעשה ניתנות לשינוי מקום בו יש הצדקה משום שינוי נסיבות".
בהתאם, יש להזכיר כי חברי הוועדה הקודמת אשר החליטה על דחיית בקשתו הקודמת של רה"מ התפטרו. התנועה לאיכות השלטון הודיעה בדף הפייסבוק שלה בנוגע להחלטה כי "לאחר שנתניהו הוליך שולל את בית המשפט העליון ואת וועדת ההיתרים, כשסרב שלוש פעמים ברציפות להעביר לידי הוועדה מסמכים שביקשה, מקבל ראש הממשלה צ'אנס רביעי מאותה וועדה, שהכללים להקמתה קובעים שההחלטה שלה היא סופית", והוסיפו: "זו חדירה מסוכנת של אלמנטים זרים ופוליטיים לגוף מעין שיפוטי, והדרדרות נוספת במאפייניה הדמוקרטים של מדינת ישראל".
מהתנועה לטוהר המידות נמסר כי "החלטת וועדת ההיתרים מהיום הינה המשך של המאמץ המכוון להפוך החלטת משפטית סופית של וועדת ההיתרים. מה שהחל במשיכת זמן, התעלמות מפסק דין של בית המשפט העליון ובהחלפת חברי וועדת ההיתרים ממשיך בהחלטה, ללא סמכות, לדון מחדש בבקשה שכבר נדחתה", והוסיפו: "התנועה לטוהר המידות פנתה לוועדה עוד ביום 4.2.2020 והבהירה כי אין לה סמכות לדון מחדש בבקשה, אפילו אם קיים שינוי נסיבות. צר לנו שהוועדה בחרה להתעלם מהוראות הדין. אנו נפנה לבית המשפט כדי למנוע זאת".
מנכ"ל התנועה לטוהר המידות, עו"ד עומר מקייס, אמר למגזין לתוך הלילה: "כמו שכתבנו בפניה, יש כאן ניצול של התהליך כולו שנועד להחליף חברי וועדה שנתנו החלטה סופית שלא מצאה חן בעיני נתניהו ומינוי חברים חדשים אשר נותנים החלטה בחוסר סמכות".