התובע הכללי של מדינת ניו מקסיקו טען כי ענקית הטכנולוגיה לא קיבלה את אישור הורי הילדים. ובישראל? ע"פ דף בלוג של משרד החינוך עולה כי משרד החינוך נותן את האפשרות להשתמש באותם אמצעים בהם נאסף המידע בארה"ב. משרד החינוך: המשרד מייחס חשיבות אדירה לשמירה על נתוני תלמידים ונוקט בשורה ארוכה של פעולות מחמירות.
התובע הכללי של מדינת ניו מקסיקו בארה"ב, הקטור בלדרס, תובע את גוגל בעוון איסוף לא חוקי של מידע אישי של תלמידים מתחת לגיל 13 ללא הסכמת הוריהם למטרות רווח והפרה של חוק הגנה על פרטיות ילדים ברשת. כך עולה מדיווח של סוכנות הידיעות הממלכתית-בריטית ה-BBC ביום שישי שעבר.
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
ע"פ התביעה, גוגל אספה מידע כמו באיזה אתרים התלמידים ביקרו, איזה סרטונים צפו, רשימות אנשי קשר ומידע נוסף. בהתאם, המידע נאסף ע"י מערכת "חליפת G לחינוך" וקרומבוקס. המערכת כוללת ג'מייל, לוח-תאריכים, דרייב ואמצעים נוספים. גוגל, מצדה, מכחישה את הטענות וקוראת להם "לא נכונים עובדתית".
"ביטחון תלמידים צריך להיות עדיפות ראשונה של כל חברה המספקת שירותים עבור הילדים שלנו, במיוחד בבתי ספר" אמר בלדרס, והוסיף כי "לעקוב אחר מידע של תלמידים ללא הסכמת הוריהם היא לא רק לא חוקית, היא מסוכנת".
ומה בישראל? בדיקה זריזה של מערכת לתוך הלילה מעלה כי המערכת הלימודית של גוגל משווקת למורים במערכת החינוך. בפורטל עובדי ההוראה במרחב הפדגוגי של משרד החינוך עולה דף הנקרא "סביבת ענן לחינוך GOOGLE". הדף משווק את התכנית ל"תלמידים ומורים מכל שכבות הגיל ותחומי הדעת". בהתייחס להתקנת התכנית בבית הספר, נכתב כי "לכל מחוז חשבון גוגל מוסדי מחוזי. כדי לקבל חשבונות G Suite for Education לבית הספר יש לפנות לממונה המחוזי על התקשוב". גילוי נאות: בשנת 2019 גוגל הגיעה לפשרה בשווי 170 מיליון דולרים עם נציבות הסחר הפדרלית האמריקאית בנוגע לשימוש לרעה לכאורה של נתוני צפייה של ילדים ברשת החברתית להעלאת סרטונים יוטוב.
ממשרד החינוך נמסר: "המשרד מייחס חשיבות אדירה לשמירה על נתוני תלמידים ונוקט בשורה ארוכה של פעולות מחמירות, כדי להבטיח את כל מאגרי המידע שעומדים לרשותו, ובין היתר שוכר שירותים מחברות שמתמחות בתחום".
"בדיקות אבטחת המידע שלנו כוללות את כל ערוצי המידע, וכל היישומים הדיגיטליים, ובכלל זה האפליקציות השונות".