בעתירה נכתב כי לטענת התנועה נכון היה "לדחות מכל וכל את בקשת המשיב…למתן חסינות משום שלא מתקיימות לגביו אף אחת מהעילות המפורטות" בחוק. מטעמו של ח"כ חיים כץ לא נמסרה תגובה.
התנועה לטוהר המידות עתרה השבוע לבג"ץ בדרישה לבטל את החלטת הכנסת להעניק חסינות לח"כ חיים כץ. כך נודע למגזין לתוך הלילה. מהתנועה נמסר כי "ההחלטה להעניק חסינות לח"כ כץ, הנאשם בעבירות חמורות על טוהר המידות, במסגרת תפקידו סותרת את פסיקת בית המשפט, אינה סבירה, ונוגדת לחלוטין את מטרת החסינות"/
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
בעתירה נכתב כי "נקודת המוצא שאין בלתה, בדיון בסוגית הענקת החסינות על ידי הכנסת אמורה להיות ההנחה כי במהלך המשפט תוכח קיומה של תשתית ראייתית לעבירה הנטענת בכתב האישום", והוסיפו: "זאת לרבות מלוא העובדות הנטענות בכתב האישום המבססות לכאורה עבירה של מרמה והפרת אמונים ברף הגבוה ביותר".
לטענת התנועה, טענתו של כץ כי עומדת לו "חסינות עניינית/מהותית" על פי החוק לפיו העבירה המיוחסת לו בכתב האישום "נעברה במילוי למען תפקידו או מילוי תפקידו", בלתי מתקבלת על הדעת ומבחינה משפטית מוטעית מיסודה. ע"פ העותרת, על הכנסת וועדת הכנסת היה לאסור את מתן החסינות. משלא נעשה כך, מתבקש בג"צ לדחות על החלטת הכנסת. עוד נכתב בעתירה כי ועדת הכנסת והחלטת הכנסת הנוכחית התעלמה מפסיקה עקבית של בית המשפט העליון כי אין בעילה זו כדי להתיר לחברי כנסת לבצע עבירות הנעשות במהלך תפקידו.
"למקרא העבירה ונסיבותיה החמורות כמפורט בכתב האישום, בלתי מתקבל על הדעת כי מיצוי הדין באמצעות הליך משמעתי יש בו כדי לספק את האינטרס הציבורי. היפוכו של דבר הוא המתבקש" נכתב בעתירה. נתון נוסף הוא שלדעת העותרים אפילו תנאי מקדמי לקיומה של עילה זו, כי ההליכים אשר התקיימו בוועדת האתיקה היו "בשל המעשה המהווה עבירה לפי כתב האישום", לא התקיים.
מהעמותה נמסר: "בעתירתה הבהירה התנועה כי חברי הכנסת חרגו מסמכותם במהלך הדיון בחסינות. ההחלטה להעניק חסינות לח"כ כץ, הנאשם בעבירות חמורות על טוהר המידות, במסגרת תפקידו סותרת את פסיקת בית המשפט, אינה סבירה, ונוגדת לחלוטין את מטרת החסינות", והוסיפו: "עוד ביקשה התנועה כי בית המשפט יקיים דיון דחוף בעתירה ויקבע כי לח"כ כץ לא עומדת חסינות, עוד לפני תום תקופת הכהונה של הכנסת. זאת, גם בעקבות העיכוב בהקמת וועדת הכנסת, אשר גם בעניינו עתרה התנועה לבית המשפט".
מסביבת כץ לא נמסרה תגובה בנושא.